Bucureștiul, destinație de vacanță. Bucureștiul poate rivaliza cu alte orașe europene ca destinație de city break. De la an la an, Capitala atrage tot mai mulți turiști veniți din toate colțurile lumii să se bucure de atracțiile micului Paris.

Adi și-a chemat prietenii tocmai din America pentru a fi alături de el la nuntă. Tinerii au vrut să aibă un city break de neuitat în București.

„România e o țară frumoasă, plină de oameni foarte buni și vroiam să le arăt cultura românească, frumoasă la toți prietenii mei de peste tot. Mai mergem la o cafenea, mai vedem, mai sunt clădiri istorice și una alta. Bineînțeles, cât poți să vezi într-o zi”, a spus tânărul.

Bucureștiul, destinație de vacanță. Turiștii străini sunt captivați de farmecul micului Paris: „Ni s-a spus că este o țară mare, cu mulți copaci”

Venită de peste mări și țări, una dintre fetele din grup ne-a spus că s-a delectat cu tot felul de bunătăți tradiționale.

„Am venit tocmai din Pheonix, Arizona, doar ca să vedem această clădire(n.red. Palatul Parlamentului) și să experimentăm stilul de viață românesc. Am mâncat cam mulți mici, ciorbă de burtă. Mă îngraș aici. Și cafeaua și tot, tot mănânc aici”,

a spus încântată tânăra din SUA.

Citește și: CRBL, accidentat pe contrasens cu motocicleta. Vedeta spune că se simte bine, însă a fost transportat la spital

Turiști captivați de micul Paris sunt peste tot.

„Ni s-a spus că este o țară mare, cu mulți copaci și multe râuri. Nu avem așa ceva în Israel!”, „Suntem în vacanță.

Facem un tur prin România și suntem în trecere prin București”, au povestit alți turiști din Capitală.

Potrivit unui studiu recent, marile orașe, inclusiv Bucureștiul, au devenit destinații turistice de top, detronând pentru prima dată litoralul românesc în această mini vacanță de Sfânta Maria. Toni și Alexandra au venit cu trenul din Craiova pentru a profita din plin de câteva zile petrecute în Capitală.

„Deocamdată astăzi am fost în Grădina Botanică. Am văzut câțiva copaci”, a povestit tânărul craiovean.

În primul semestru din an, România a fost vizitată de aproape 930 648 de turiști străini, în creștere cu peste 40% față de anul trecut.