În loc de băi reci în țări nordice facem dușuri înghețate în București. Avariile se țin lanț, iar edilul Capitalei a anunțat că termenul lucrărilor se va prelungi. Jumătate din blocurile din Capitală nu au apă caldă.

Citește și: Mama fetiței electrocutate într-un parc din Capitală, dezvăluiri cutremurătoare: „Copilul putea să fie mort!”. Nu este primul accident din locul de joacă

„Acum este ora opt, abia am venit de la locul de muncă și vreau să mă duc să îmi fac un duș. Mai întâi trebuie să verific dacă am apă caldă pentru că seriile trecute nu am avut. Dau robinetul pe apă cald, iar această apă care curge este de fapt apă rece și acum l-am mutat și e tot apă rece”, a declarat o Alexandra Cosman, reporter NEWSTIME.

Cinci din zece locuitori ai Capitalei trec prin încercarea dușurilor reci în vara aceasta. Au ajuns să se creadă ca în vremurile de dinainte de 1989, când răbdau și așteptau apa caldă.  „Singura soluție ca să pot face baie în seara aceasta este să pun apa la încălzit”, a mai spus Alexandra Cosman.

În această situație sunt din peste 9.000

de blocuri, aproximativ 5.000. „În Capitală este mai rău ca la țară, ca la mine acasă. La mine acasă mi-am făcut condiții, credeți-mă că îmi fac duș și mă acomodez cu apa rece ca și la mare și mă spăl cu apă rece când fac duș”, a declarat o femeie. Cele mai multe lucrări la rețeaua de termoficare avarii și reparații sunt în Sectoarele 2, 3 și 4.

„Apa de la ștrand e mai caldă ca apa care ne vine nouă la robinet, credeți-mă. Ne-am simțit ca într-o țară nordică”, a mărturisit o femei afectată de avarii.

Ce spune primarul Capitalei despre lipsa de apă caldă: „Abia acum începem să le facem”

Primul pas pentru ca România să devină țară nordică a fost făcut: dușul cu apă rece.

Edilul Capitalei, care a vizitat și el în nordul Europei, Danemarca mai precis, are propria viziune despre apa caldă.

Reporter NEWSTIME: Ați fost vreodată în țările nordice să încercați băile?

Nicușor Dan: Am fost la o conferință de matematică, în Danemarca.

Reporter NEWSTIME: Și cam așa se simt acum și bucureștenii fără apă caldă, mai ales că stau atâta timp.

Nicușor Dan: Da și pentru asta trebuie să se gândească la cine a administrat Bucureștiul până acum și de ce nu s-au făcut acele investiții, de ce nu s-au făcut acele schimbări de conducte pe care abia acum începem să le facem.

Până când problema va fi rezolvată, oamenii sunt nevoiți să se descurce de unii singuri. Lucrările care au lăsat mai bine de jumătate dintre bucureșteni fără apă caldă ar trebui să se remedieze până vineri, 11 august, însă primarul a anunțat astăzi că termenul se va prelungi și de această dată, iar apa de la robinet va fi în continuare rece.