O copilă de 11 ani a fost la un pas să își piardă viața într-un parc din Capitală. Fetița s-a electrocutat în momentul în care a atins un stâlp de iluminat, aflat în locul de joacă din fața blocului. Din fericire, cea mică se află acum în afara oricărui pericol. Autoritățile au demarat o anchetă, mai ales că în urmă cu câțiva ani un alt copil s-a electrocutat în același parc.

Teribilul incident s-a produs luni seara, 7 august, în jurul orei 20:55, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei.

Citește și: Filmul crimei din Mangalia, surprins pe camere! Ce a făcut Loredana cu valiza în care se afla prietena ei cea mai bună

Copila locuia în zonă și ieșise la joacă cu ceilalți copii. Nimeni nu s-ar fi gândit că totul s-ar putea transforma într-o tragedie în doar câteva clipe.

Fetița de 11 ani s-a urcat pe gardul ce împrejmuiește locul de joacă și a pus mâna pe stâlpul de iluminat, moment în care s-a electrocutat și a căzut inconștientă la pământ. Șocul electric a fost atât de puternic încât a doborât o pe micuță, moment în care mama copilei a cerut ajutorul martorilor, care au sunat de urgență la 112. Imediat la fața locului au ajuns mai multe echipaje de salvare.
Medicii de pe ambulanță au reușit să o stabilizeze pe fată și au transportat o la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Mama fetiței mărturisește că numai o minune a făcut ca fata ei să scape cu viață.

„În disperarea să ajung la ea, neștiind că acea poartă este încuiată, trăgeam de poartă și m-am atins pe acel iluminator și m-a ciupit și pe mine.

Da, nu a curentat doar sus, a curentat și jos”, a declarat mama fetiței.

„Am înțeles că s-a știut de acel luminator că curenta. A oprit doar partea de sus, care lumina, dar nu și curentul care era pe el și în urmă cu ani a mai fost un asemenea incident. Nu putem să lăsăm la nesfârșit, Doamne ferește, copilul putea să fie mort”, a

adăugat mama copilei.

Polițiștii au deschis un dosar penal! Parcul, aflat în grija primăriei Sectorului 6, a fost închis

Angajații firmei de iluminat au oprit alimentarea cu energie electrică, iar locul de joacă a fost închis. Vecinii însă sunt revoltați și spun că în urmă cu trei ani, în același loc, un alt copil a fost la un pas de tragedie.

„S-a mai întâmplat și acum doi ani, adică nu chiar așa de grav, tot așa s-a curentat acolo. A m sunat la Poliție, a venit Poliția și s-a rezolvat”, a declarat o vecină.

Citește și: CRBL, accidentat pe contrasens cu motocicleta. Vedeta spune că se simte bine, însă a fost transportat la spital

„Imediat după ce l-a dat în folosință, că de atunci, o perioadă de vreun an de zile n-a funcționat iluminatul parcului, după care a venit o mașină, au remediat și cert este că acum funcționează, dar al doilea bec unde s-a produs incidentul, ăla nu funcționează nici acum. Autoritățile trebuie să își facă treaba”, a mărturisit un alt vecin. 

Potrivit medicilor, starea copilei este stabilă. E a se află în afara oricărui pericol, însă va rămâne sub supraveghere câteva zile. „Suntem în continuare internate. Mulțumim lui Dumnezeu, este stabilă. A ieșit o analiză, care a arătat că a trecut curentul prin ea, iar în rest a răspuns bine”, a adăugat mama fetei accidentate.

Parcul se află în grija primăriei Sectorului 6, însă nici până în momentul de față nu am primit o reacție cu privire la incident. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și fac verificări pentru a stabili cine se face vinovat de acest incident.