Ashley Summers, în vârstă de 35 de ani, a murit dintr-o cauză foarte rară. Femeia din SUA se afla în Lake Freeman, alături de soțul ei și cele două fiice ale lor. Familia se afla în vacanță, iar în ultima zi, Ashley a simțit că este foarte deshidratată. Fratele ei a mărturisit că ar fi băut patru sticle de apă în doar 20 de minute. La un moment dat, femeia a mărturisit că se simte amețiră și că are o durere de cap apăsătoare.

Citește și: O influenceriță vegană a murit de foame! Ce dietă strictă ținea de mai bine de 10 ani: „În fiecare zi îmi era teamă că-i găsesc trupul fără viață”

„Cineva a spus că a băut patru sticle cu apă în 20 de minute. Sora mea, Holly, m-a sunat și mi-a spus că Ashley este în spital. Are o umflătură pe creier, nu știu care este cauza", a declarat fratele femeii, Devon Miller, potrivit Daily Mail.

După ce s-a întors din vacanță, Ashley ummers a leșinat în garaj și și-a pierdut cunoștința. Ea a fost dusă imediat la IU Health Arnett Hospital, unde și-a dat ultima suflare. Medicii i-au spus familiei că a murit din cauza intoxicației cu apă, o cauză mai rară a decesului, însă care pate apărea în special în perioada verii.

A murit din cauza toxicității cu apă! Medicii avertizează cu privire la simptome

Dr. Blake Froberg este toxicolog și a făcut mai multe declarații cu privire la intoxicația cu apă. În cazul femeii de 25 de ani, ea a băut prea multă apă într-un timp foarte scurt. Riscul de a suferi de această problemă crește pe timpul verii, în special la persoanele care lucrează afară.

Citește și: Angus Cloud, găsit fără suflare de propria mamă: „Nu are puls”. Ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viață ale actorului din „Euphoria”

„Există unele aspecte care pot face ca cineva să fie mai expus riscului, dar ceea ce se întâmplă este că ai prea multă apă și prea puțin sodiu în organism", a declarat Froberg.

Familia femeii a fost șocată de cele întâmplate. Ei au mai transmis că Summers a fost donatoare de organe și a putut să își doneze inima, ficatul, plămânii, rinichii și o parte din țesutul osos lung, salvând în cele din urmă alte cinci vieți.

Simptomele toxicității cu apă includ starea generală de rău, precum și crampe musculare, dureri, greață și dureri de cap. 

„A fost un șoc pentru noi toți. Când au început să vorbească despre toxicitatea apei, noi nu știam că există așa ceva”, a mărturisit fratele lui Ashley.