Zhanna Samsonova, o influenceriţa vegană din Rusia, a murit la vârsta de 39 de ani „de foame”, în timp ce se afla Malaezia. Ea a fost găsită fără suflare în urma unui turneu culinar, unde încerca diferite fructe din din mai multe țări. Influencerița era cunoscută pentru promovarea veganismului, dar și a dietelor crude, motiv pentru care a devenit raw-vegană de mai bine de 10 ani, însă în ultimii patru ani a fost mult mai strictă. 

Citește și: Cum arată cea mai puternică femeie din lume? Încă de la 6 ani își putea ridica ambii părinți, în același timp

Dieta ei era alcătuită cel mai mult din fructe, semințe de floarea soarelui și sucuri din fructe. Au existat și perioade în care rusoaica practica mai multe zile de post negru, în care nu mânca sau bea nimic cu zilele.

Presa internațională susține că o dietă „extremă” de fructe exotice a făcut ca Zhanna Samsonova să moară de foame și epuizare.

Zhanna, care nu a mai băut apă de mai bine de șase ani și a înlocuit-o cu sucuri de fructe și legume, a murit pe 21 iulie în Malaezia, în timpul unui turneu în Asia de Sud-Est.

Apropiații au avertizat-o pe influenceriță: „Părea deja epuizată, cu picioarele umflate”

Zhanna Samsonova ar fi murit din cauza unei infecții asemănătoare holerei, care a fost exacerbată de alimentația ei extrem de restrictivă, a declarat mama ei pentru ziarul rus Vechernyaya Kaza, potrivit Daily Mail.

Apropiații rusoaicei au avertizat-o de-a lungul timpului că nu a luat o decizie bună pentru sănătatea ei, având o dietă mult prea restrictivă. Cu fiecare apariție a ei, cei care o cunoșteau erau din ce în ce mai îngrijorați, însă refuza să primească tratament.

„Acum câteva luni, în Sri Lanka, părea deja epuizată, cu picioarele umflate limfatice. Era înfricoșător să te uiți la ea. Mâinile ei erau ca cele ale surorii mele de 12 ani, subțiri. Au trimis-o acasă pentru tratament. Cu toate acestea, ea plecat din nou. Când am văzut-o în Phuket, am fost îngrozit”, a declarat un apropiat al influenceriței.

„Locuiam cu un etaj deasupra ei și în fiecare zi îmi era teamă că-i găsesc trupul fără viață dimineața.

Am încercat să o conving să caute ajutor, dar nu am reușit”, a povestit un alt apropiat.

Zhanna Samsonova avea peste 10.000 de urmăritori pe Instagram, unde posta des rețete și promova adesea alimentația raw vegană. Un alt apropiat al femeii de 39 de ani susține că Zhanna a mâncat în ultimii 7 ani doar jackfruit și durian, un fruct țepos, cunoscut pentru miezul cărnos și mirosul nociv.

Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită, deoarece familia femeii încearcă să îi aducă cadavrul înapoi în Rusia.