Din imaginile cu un puternic impact emoțional se vede cum principala suspectă coboară cu geamantanul în fața hotelului în care era cazată cu prietena ei. De acolo, Loredana urcă într-o mașină de taxi cu ajutorul căreia transportă cadavrul prietenei sale până în parcul în care l-a abandonat. Pe imagini se vede cum deschide valiza să verifice înainte să o lase sub o bancă. Ulterior, ea s-a întors în camera de hotel ca să își acopere urmele și să trimită mesaje iubitului victimei.

Citește și: Ultimele mesaje dintre Alina și iubitul ei, chiar în dimineața crimei din Mangalia. Tânărul și-a dat seama imediat că se întâmplă ceva: „Nu mai suport vina că te-am înșelat”

Adolescenta care a recunoscut că și-a ucis cea mai bună prietenă va fi supusă unei expertize psihiatrice. Procurorii vor să afle dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimei.

Surse din anchetă spun însă că multe detalii scot la iveală un plan minuțios, executat cu sânge rece, mai ales în ceea ce ține de ascunderea urmelor.

„Fata a făcut sesizare și nu luat o în considerație nimeni. Ea lucra mai mult, poate nu știți, a lucrat multe ore suplimentare. Era epuizată”, a declarat una dintre rudele Alinei, pentru NEWSTIME.

Rudele Alinei au ridicat trupul neînsuflețit de la serviciul de medicină legală din Mangalia. Joi va avea loc înmormântarea, în județul Vaslui.  „Fata învăța bine. Era o fată cumsecade, harnică și asta e, invidia. Ea probabil a avut ceva pică și nu s-o lăsat până... asta e tot”, a adăugat femeia.

Rudele victimei spun că în ultima vreme scandalurile dintre cele două fete, prietene încă de la grădiniță, se tot repetau.

„Alina s-a dus și s-a plâns la patron, că Loredana o agresează pe Alina. Vine noapte, pleacă din cameră, vine și face scandal”, a declarat mătușa Alinei.

Am cerut un punct de vedere de la patronii celor două adolescente care munceau pe litoral, dar prin vocea unei alte angajate ni s-a transmis că nu vor să vorbească.

„O fată foarte cuminte, se ducea școală, e la timp acasă, nu pleca din casă.

A fost o fată de nota zece, de nota zece, mai rar. O plânge satul, o plânge comun, o plânge județul Vaslui. A avut o copilărie tristă”, a mărturisit mătușa victimei.

Crima din Mangalia va fi analizată de psihiatri! Ce riscă tânăra care și-a omorât cea mai bună prietenă

Procurorii cer acum ajutorul psihologilor pentru a înțelege cum s-a ajuns la această crimă șocantă.

Expertiza psihiatrică trebuie să scoată la iveală dacă adolescenta care și a recunoscut deja fapta a avut discernământ. De asemenea se caută explicații legate de ascunderea minuțioasă a urmelor.

„Vorbim despre criminale, despre o persoană plină de frustrări, care nu a reușit să își gestioneze aceste frustrări, să și le rezolve și a găsit ca ultim act crima, furia agresivitate”, a declarat psihologul Cristina Dincu.

Adolescenta a fost deja arestată preventiv. Principala suspectă este cercetat acum pentru omor calificat  „Existența acestei lipse de discernământ nu îi ușurează cu nimic situația, nu o exonerează de răspundere, atât doar că în loc să stea într-un stabiliment penitenciar va sta într-un stabiliment cu tratamente medicale. Lipsa de discernământ, din punct de vedere medico-legal, are o cu totul altă conotație decât cea pe care o dăm în mod comun unei persoane care are acte și fapte inexplicabile”, a declarat Lorette Luca, avocat, pentru NEWSTIME.