Furtunile devastatoare mătură România! Trebuie să învățăm să trăim cu furtunile severe, ne avertizează meteorologii, în condițiile în care nu mai puțin de zece coduri roșii de vreme extremă au fost emise doar duminică seară.

O furtună a lovit cu forța unui uragan și a făcut prăpăd în estul țării. În unele zone, localnicii s-au confruntat pentru prima dată cu forța unei tornade. Așa a arătat furtuna de cod roșu care a lovit orașul Tecuci.

Zece minute de vijelie au fost suficiente pentru a distruge totul în cale.

Furtunile devastatoare mătură România! Oamenii nu au putut decât să privească neputincioși cum natura le distruge munca de o viață

Vântul a bătut aici cu nouăzeci de kilometri pe oră iar rafalele au luat pe sus acoperișuri și bucăți de tablă de pe clădiri și au pus la pământ mai mulți copaci.

Furtuna puternică a lovit în tot estul țării.

În județul Neamț, acoperișul unei clădiri a căzut peste un bărbat în timp ce în comuna Secuieni din județul Bacău, bucăți din acoperișul unei case au fost smulse de vânt și duse chiar pe stâlpii de electricitate.

Citește și: Vreme severă în mai multe județe din țară! Avertismentul dat de meteorologi

Și în Brăila natura dezlănțuită a smuls acoperișul unei ferme în timp ce zece animale au sfârșit electrocutate. În Galați vântul a doborât mai mulți copaci și a lăsat douăzeci de localități fără curent electric. În comuna Matca, rafalele puternice de vânt au răsturnat camioane iar solariile fermierilor au fost distruse. Oamenii nu au putut decât să privească neputincioși cum natura le distruge munca de o viață.

„E vorba de sute de hectare de solarii care sunt stricate, la pământ plus zeci de acoperișuri de case, care au fost smulse în urma vântului foarte puternic. În treizeci și opt de ani, de când sunt eu, n-am văzut așa ceva”, a povestit Valentin Nară, administrator comuna Matca.

Dezastru a fost și în Buzău, după o furtună care a durat doar treizeci de minute.

Vijelia care s-a abătut peste oraș a scos din rădăcini mai mulți copaci care au căzut peste mașini sau peste cablurile de electricitate. Mai multe străzi au fost inundate, spre nemulțumirea șoferilor. În timp ce în Moldova vijeliile au distrus tot în cale, pe autostrada soarelui turiștii care mergeau spre litoral au fost nevoiți să treacă pe dreapta după ce grindina i-a lovit în plin. Și în Călărași vremea a făcut ravagii.
Mai multe străzi, dar și un supermarket au fost inundate.