Vremea la mare în iulie 2023: Luna iulie este preferată de români pentru concedii, în special cele pe litoral. Înainte de a rezerva un hotel pentru a se bucura de câteva zile de relaxare pe plajă, turiștii vor să afle cum va fi vremea atât pe plajă, cât și ce temperatură are apa din mare.

Din fericire pentru cei care vor să se bucure din plin de mare și de soare, veștile sunt foarte bune, pentru că temperaturile se vor menține destul de ridicate iar apele mării vor fi perfecte pentru

o sesiune de înot. 

Vremea la mare în iulie 2023: Ce temperatură va fi pe litoral în a doua lună de vară

A doua lună de vară aduce temperaturi caniculare, anunță Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vremea se va încălzi semnificativ pe parcursul acestor săptămâni. Procesul de încălzire a început din primele zile ale lunii curente.

A doua săptămână a lunii iulie nu aduce prea multe schimbări din punct de vedere termic iar temperaturile maxime vor ajunge la 28, chiar 30 de grade. În ceea ce privește minimele, acestea se încadrează la 18, 20 de grade Celsius. Astfel, valorile termice se încadrează în limitele normale până la data de 24 iulie 2023.

Citește și: Stațiunile de la Marea Neagră cu cea mai curată apă. Litoralul românesc este cu analizele la zi

Prima parte a lunii aduce în anumite zone ale continentului vijelii și ploi, însă valul de căldură se va intensifica din cauza fenomenului El Nino. De asemenea, în aer se instalează un grad ridicat de uscăciune.

Ce temperatură se va înregistra la nivelul apei mării în luna iulie 2023?

Potrivit meteorologilor, temperaturile de pe parcursul lunii iulie se vor menține în limitele normale până la jumătatea lunii iulie.

Prin urmare, în unele zile temperatura apei mării va ajunge la aproximativ 26 de grade Celsius. Turiștii trebuie să fie însă foarte atenți la indicele UV, care se află într-o continuă creștere. Prin urmare, chiar dacă cerul poate fi ușor înnorat în anumite zile, se recomandă ca turiștii să nu se expună la soare în jurul orelor prânzului.

Citește și: E risc de holeră în Marea Neagră! La ce concluzie au ajuns specialiștii, după ce au testat apa din litoralul românesc

Vânturile care bat spre vest, de-a lungul Ecuatorului scad în intensitate în această perioadă. Prin urmare, apa caldă a mării va fi împinsă spre zona estică, în special în zona de suprafață a oceanului.