Vijeliile de cod roșu au făcut prăpăd în vestul țării. La Oradea au zburat acoperișurile de pe clădiri, iar arbori uriașe au fost smulși din rădăcini. Traficul a fost blocat în tot orașul. Imaginile filmate de martori sunt înfiorătoare. Vijelia a lovit Oradea cu forța unui uragan.

Citește și: România, lovită de furtuni! Grindina de mărimea unui ou a făcut prăpăd în mai multe localități

Imaginile filmate de oameni sunt de-a dreptul șocante. Vântul turbat a smuls acoperișurile, chiar și pe cel al Bibliotecii Universității și bucăți din tencuiala de pe clădiri, apoi le-a zvârlit peste tot ca pe niște foi de hârtie. Traficul a fost blocat pe foarte multe străzi din oraș, unde copaci au fost scoși din rădăcini.

Oamenii s-au speriat de furtuna din Oradea: „Deodată s-a întunecat cerul, a devenit negru și a început furtuna” 

Orădenii au filmat cum vântul de peste 100 km/h a doborât țiglele de pe acoperișuri, a smuls copaci din rădăcini și a pus la pământ stâlpi de electricitate. ISU a trimis în Oradea două mesaje de tip RO-Alert, cel inițial anunțând averse și vânt puternic de 70-80 km/h, iar cel de-al doilea vânt de 90-100 km/h. 

„Deodată s-a întunecat cerul, a devenit negru și a început furtuna și vijelia și sub formă de vârteji așa.

A ridicat tot ce a fost mai ușor, inclusiv țigle de pe casă. A distrus mai multe mașini. A fost o vijelie din asta, cum să spun, ca un fel de tornadă, dar probabil o fi făcut-o din cauza acoperișurilor, blocului. Toată treaba au fost undeva la trei minute maxim și o doborât copaci în tot orașul. Tot orașul arată exact. În Oradea a mai fost recent, dar nu de anvergura asta”,
au declarat locatarii. 

Citește și: Vremea extremă face ravagii! În New York a plouat într-o singură zi cât în trei luni, iar o persoană a murit

Și în Satu Mare a fost cod roșu, iar vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră. Acoperișul unei capele nou construite a fost distrus complet și în Cluj a fost la fel de rău.