România, lovită de furtuni! Vremea extremă face ravagii în jumătate din țară. Grindina a lovit cu putere mai multe zone, iar în alte părți vijelii nimicitoare au distrus gospodăriile oamenilor.

O furtună violentă a lovit Satu Mare și zonele învecinate joi seară. În Mireșu Mare, grindina de mărimea unui ou a spart acoperișurile localnicilor, dar și pe cea a primarului. O vijelie puternică a făcut prăpăd și în județul Bacău.

În Podul Turcului oamenii și au pus covoare pe mașini pentru a le proteja de grindina puternică.

România, lovită de furtuni! Vijelia puternică a scos mai mulți copaci din pământ

Deși a durat doar o oră, furtuna violentă a făcut pagube însemnate. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini în timp ce mai multe semne de circulație au fost dărâmate de rafalele puternice.

În Oltenia natura s-a dezlănțuit aproape fără încetare în ultimele zile. În județul Gorj grindina i-a speriat pe localnici.

Localnicii s-au speriat de vremea rea, care a venit brusc, după valul de caniculă: „Prăpăd, tată, prăpăd! Uitați-vă, prăpădul de pe lume.”

Citește și: Europa, lovită de un nou val de caniculă. Meteorologii anunță adevărate zile de foc

În Sinaia, pe Valea Prahovei, o ploaie zdravănă care a durat doar câteva minute a paralizat traficul pe mai multe străzi. Și pe DN1 traficul a fost restricționat după ce șoseaua s-a transformat într-un râu învolburat. În același timp, la Buzău cerul s-a întunecat brusc. Trei mașini au fost strivite sub greutatea copacilor smulși de vânt iar o femeie a fost rănită de o salcie doborâtă de furtună.

„În momentul când s-a rupt pomul a fost bubuitură mare și deasupra venea o rafală mare de vijelie așa. Ne-am speriat”, „Dacă era cineva în direcția sa, aici era dezastru”, au mai spus oamenii.

Clujenii, speriați de fulgerele care au luminat timp de două ore cerul

În Gorj fenomenele extreme au distrus culturile oamenilor. Și în Mureș a lovit grindina.

Zgomotul ca de bombardament provocat de bucățile de gheață i-a speriat pe localnici. Miercuri seară, oamenii din Cluj au observat un fenomen straniu. Timp de două ore a fulgerat fără încetare, dar nu s-a auzit nici un sunet. Cerul a fost luminat în special în zona orașelor Dej și Gherla.

Citește și: Europa, lovită de un nou val de caniculă. Meteorologii anunță adevărate zile de foc

Specialiștii spun că fulgerele s-au produs la o distanță de aproximativ cincizeci de kilometri față de zonele în care a plouat, iar fenomenul este unul rar dar obișnuit în astfel de situații. Vijeliile puternice și grindina au lovit și în Suceava.

Meteorologii avertizează că furtunile vor continua și în orele următoare.