Europa, lovită de un nou val de caniculă. Recordul european pentru cea mai caldă temperatură înregistrată vreodată ar putea fi doborât săptămâna aceasta, în timp ce un alt dom de caniculă se îndreaptă spre regiunea mediteraneană. Meteorologii ne avertizează că aceste valuri extreme ar putea deveni obișnuință în curând.

Europa, lovită de un nou val de caniculă. Mai multe orașe se află sub alertă roșie

Organizația meteorologică mondială a declarat că planeta a cunoscut cea mai caldă perioadă în primele zile ale lunii iulie, după un iunie care a fost cel mai fierbinte înregistrat conform agenției spațiale europene. Cele mai recente prognoze arată vârfuri de patruzeci și patru de grade celsius în mai multe zile în această săptămână, cu temperaturi în mod constant între treizeci și patruzeci de grade în mare parte din sudul Europei.

Citește și: Vremea la mare în iulie 2023: Ce temperatură are apa mării?

Italienii experimentează zilele acestea ceea ce Il Meteo numește o furtună de căldură, iar în Roma temperaturile sunt gata să urce chiar și patruzeci și trei de grade. În total șaisprezece orașe italiene printre care Florența, Bolonia și Palermo au fost puse în alertă roșie de către Ministerul Sănătății, ceea ce înseamnă că domul de căldură este atât de intens încât reprezintă o amenințare pentru sănătatea întregii populații.

Meteorologii anunță temperaturi extreme, de peste 48 de grade

Meteorologii spun că în zilele următoare părți din Italia și Grecia ar putea depăși 48, 8 grade înregistrate în Siracuza, Sicilia în august 2021, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa. Valul de căldură se resimte în această perioadă și în Turcia, unde recordurile vor fi depășite în această săptămână iar în cel mai fierbinte loc de pe pământ, în Valea Morții din California, termometrele au afișat unele dintre cele mai ridicate temperaturi

înregistrate vreodată, 55 de grade celsius.

Citește și: Cod roșu de caniculă- vor fi și 47 de grade

Vremea extremă rescrie recorduri și în China unde o localitate din nord vestul arid al țării a îndurat duminică temperaturi de peste cincizeci și două de grade celsius, a anunțat presa de stat. Specialiștii ne avertizează că aceste valuri de caniculă vor deveni o normalitate pe parcursul următorilor ani.