Europa fierbe sub soarele puternic! Europa trece prin cel mai aprig val de căldură din acest sezon. Pe rând, toate țările sunt cuprinse de valori extreme, iar specialiștii spun că este posibil să avem un nou record de temperatură pentru bătrânul continent.

Schimbările climatice nu aduc însă doar valuri insuportabile de căldură, ci și furtuni de intensitate mare. Planeta se află într-o criză climatică fără precedent.

În fiecare an cad recorduri de temperatură, iar vremea extremă nu mai e doar în filmele despre apocalipsă, ci a devenit realitate.

Europa fierbe sub soarele puternic! Planeta se topește iar veștile nu sunt deloc bune, avertizează specialiștii

Experții spun că nu mai putem vorbi despre un nou normal pentru că lucrurile sunt într-o continuă evoluție și nu spre binele nostru.

Lumea intră într-un teritoriu necunoscut și periculos cauzat de schimbările climatice. Marți, mercurul a ajuns la 44,8 grade într-o localitate din sudul Spaniei, dar recordul european absolut de 48,8 grade celsius, care a fost stabilit în Sardinia acum doi ani, este în pericol.

Citește și: Canicula topește Europa! Temperaturi de 48 de grade în Italia și Grecia

Căldura extremă aduce și riscuri foarte mari pentru sănătate.

Lunile iulie și august sunt cele mai dificile din punct de vedere climatic și reprezintă doar vârful iceberg-ului. Meteorologii au emis coduri roșii de caniculă pentru mai multe țări europene. Italia, de exemplu, este acum unul dintre punctele fierbinți de pe glob.

După caniculă, în anumite zone ale Globului au început vijeliile

Turiștii fac față cu greu toropelii. Se apără de soarele puternic cu pălării, apă și înghețată, iar apa de la cișmelele din zona Fontana di Trevi este la mare căutare acum.

Domuri de căldură afectează în același timp Europa, unde temperaturile sar de patruzeci de grade de câteva zile. În America și Asia au sărit deja de cincizeci.

Citește și: Vremea la mare în iulie 2023: Ce temperatură are apa mării?

După valul de căldură taifunul Talim a lovit pentru a doua oară China. Cu viteze ale vântului de douăzeci și cinci de metri pe secundă, taifunul a provocat pagube serioase.

Ploile torențiale au adus viituri iar rafalele de vânt au scos copacii din rădăcini.