Românii au găsit explicații pentru valul de caniculă! Conspirațiile sunt mai presus de orice, iar românii caută un nod în papură chiar și atunci când vine vorba de caniculă. Nu cred în schimbările climatice, însă totul este făcut cu un scop împotriva tuturor dacă stăm să-i ascultăm.

Specialiștii contrazic însă și vin cu argumente. Totuși, oamenii râd și încearcă să ne convingă, de la umbră, că suntem martorii unei arșițe pe care cineva cu putere mare a trimis-o peste noi și n-ar fi vorba de Dumnezeu.

Românii au găsit explicații pentru valul de caniculă! Oamenii nu cred în schimbările climatice, însă sunt convinși că adevărul este în spatele conspirațiilor

Și domnul Valentin are dubi mari de când tot aude de încălzirea globală și alte fenomene extreme ce amenință omenirea.

„Sunt și mânării care pot să facă ca să vină căldura asta, să mai moară mă din lume”, „Nu cred în încălzirea globală.

Asta e o mangleală de doi bani. Asta pentru cine nu știe”, „Adică mie îmi spune să sting lumina între orele nu știu care nu știu care iar la New York sunt toate aprinse și pe stradă și la Paris și oriunde”
, spun românii. 

Alții spun că și pe vremuri era la fel de fierbinte luna lui cuptor dar nu bătea nimeni apa în piuă pe asta.

Dar oare inteligența artificială nu o fi de vină pentru temperaturile toride de afară, se întreabă alții.  

Citește și: Vreme severă în mai multe județe din țară! Avertismentul dat de meteorologi

„Sunt niște speculații, sunt niște idei care au o doză mare de falsitate. De ce se exagerează? Ne alarmăm că ne e cald. În iarnă ne e frig, asta e problema.

Nu că știm, simțim și știm totodată că din 1990-2000, clima s-a schimbat destul de mult, deci este o diferență de la cer la pământ”, „Dacă vă duceți în istorie, acum cincizeci de ani, au fost inventați norii artificiali. Vă imaginați că nu vreau să spun că suntem început de roboți, dar inteligența asta unde o să ne ducă artificială?”, explică oamenii. 

Iar teoriile conspirației sunt alimentate inclusiv de persoane publice.

Avocatul Gheorghe Piperea de pildă pune la îndoială într-o postare pe Facebook chiar și măsurătorile Institutului Național de Meteorologie.

„Oricine poate să verifice temperaturile înregistrate. Nu uitați că avem acum temperaturi care depășesc patruzeci de grade în foarte multe locuri din Sudul Europei”, a declarat Roxana Bojariu, climatolog.

Nici alte țări nu duc lipsă de conspirații. Autoritățile din Spania au fost nevoite să ia măsuri

De altfel nici Spania nu duce lipsă de conspirații. Executivul de la Madrid s-a văzut nevoit să intervină după ce Agenția Națională de Meteorologie este vizată de un val de insulte și de amenințări pentru că anunță pe zi ce trece temperaturi tot mai ridicate.

Dar ne întoarcem la noi, unde sociologii dau vina pe autorități că nu au fost în stare să educe populația să nu mai gândească conspirativ.

Citește și: Caniculă și furtuni violente în Europa! Căldura fost întreruptă brusc de furtuni violente

„Problema redusă dacă vreți la câteva cuvinte ar însemna așa: avem optsprezece mii de biserici în românia, cinci mii de școli și cinci sute de spitale. Asta indică pentru ce ne pregătim. Din păcate statul român nu și pregătește populația să aibă gândire critică”, a explicat sociologul Cristian Necula.

Una peste alta, meteorologii anunță un val de căldură cu temperaturi record în toată țara.