Primăria Capitalei a adus în parcul Cișmigiu o sperietoare de ciori care mai mult alungă oamenii. Este vorba despre un sistem audio care scoate niște sunete demne de filmele de groază, se plâng locuitorii zonei. Au fost atât de multe reclamații încât administrația parcurilor a demontat sistemul anticiori.

Sunetele provin de la sistemul anticiori montat de Primăria Capitalei în Cișmigiu. Seară de seară, între orele nouăsprezece și douăzeci și unu, dintre copaci răsunau niște sunete înfiorătoare, spun oamenii.

„Eu m-am speriat, ea și mai tare. N-a fost plăcut”, „Nu prea sună ca un un zgomot făcut de pasări. E terifiant și pentru copii”, spun bucureștenii.

Sistemul anticiori, demontat după 3 zile. Totuși, sperietoarele de ciori cu sunete se vor întoarce în parc până la finalul lunii, anunță ALPAB 

Este vorba despre două aparate montate pe trunchiul copacilor în două zone diferite din parc.

Prețul unuia: o mie o sută treizeci de lei, fără TVA. Sistemul a fost ales special pentru a scoate sunete care să alunge ciorile, doar că aceia care au căutat relaxarea în cel mai vechi parc din București s-au plâns că acesta face prea multă gălăgie.

„Populația de corvine, ciorile, nu a rămas indiferente la sunetele emise de aparate, însă datorită sesizărilor primite din partea cetățenilor și a presiuni, dacă pot să spun așa, din partea mass media am eliminat pentru moment aceste aparate din teren”,

a declarat Corina Bega, director general ALPAB.

Citește și: Mâncăm de parcă am fi în vreme de război! Cum arată coșul de cumpărături al românilor în anul cu cele mai multe scumpiri

„Nu mă mir, e o decizie foarte bună că le-au scos”, mai spun localnicii.

Sperietoarele de ciori cu sunete se vor întoarce în parc până la finalul lunii, anunță ALPAB.

De data aceasta nu vor mai fi în puncte fixe. Paznicii parcului se vor plimba pe alei cu difuzoarele în brațe.

„În fiecare dimineață sunt trezit de zeci de ciori”, „O problemă foarte mare din cauza găinațului, excrementelor este un miros foarte puternic, toxic”, se plâng bucureștenii.

Zilnic, angajații ALPAB trebuie să curețe mizeria lăsată de aceste păsări.

Și, dacă administrațiile acestora caută mereu soluții pentru a le speria, în Suedia au fost puse la treabă. O comunitate de lângă Stokholm folosește ciori dresate pentru a aduna mucurile de țigară aruncate pe străzi.