Au dat litoralul pe piscina de la sat! Un sat din Vaslui se mândrește cu o piscină modernă, la fel ca în marile orașe, așa că în această minivacanță mulți au dat litoralul pe piscina din Pădureni. Mii de oameni vin aici în fiecare sezon chiar și din străinătate, iar locația a fost și marți destinația aleasă de cei care au vrut să se relaxeze în zi de sărbătoare.

La piscina din satul Pădureni a fost marți distracție ca într-o stațiune turistică. Familii din toată țara, dar și din străinătate au ales să se relaxeze aici în loc să meargă la mare sau la munte.

Au dat litoralul pe piscina de la sat! Cei mai încântați au fost copiii, care abia au așteptat să sară în apă

S-au simțit la fel de bine și, cel mai important, cu bani puțini și fără să petreacă ore întregi în aglomerația din trafic.

„E prima oară aici. Am venit din Brașov. Este foarte frumos aici, foarte frumos”, „Suntem veniți în concediu, muncim în afară. Mi se pare că e un sat plăcut, extraordinar, e foarte bine, e liniște, curat”, „E a cincea oară de când venim noi.

Foarte frumos pentru copii, pentru relaxare”, au spus oamenii.

Piscina are o lungime de 25 de metri, șezlonguri, foișoare, terasă și spații pentru grătare.

„E superb, e cam singurul loc de pe o rază mare de câțiva zeci de kilometri unde putem veni un pic cu copiii în vacanță. Venim la părinți aici, să le putem oferi și la copii ceea ce avem și se găsește și pe la mare, de exemplu, unde am fost și e trist”,

au mai spus turiștii.

Citește și: Animalele sălbatice la ”piscină”

Așa că mulți dintre cei care vin aici rămân toată ziua.

„Noi nu suntem din localitate, suntem de la Iași. E frumos, e ceva mai deosebit, cel puțin noi am venit de dimineață, e foarte frumos”, „Distractiv, vreme frumoasă, berea rece”, mărturisesc vizitatorii.

Cei mai bucuroși au fost copiii, care s-au bălăcit toată ziua în piscină.

„Îmi place că mai interacționez cu prietenii. Venim o dată pe săptămână, e foarte frumos. Aduc copiii, eu nu mă bag în apă, dar aduc copiii”, au povestit turiștii.

Pădureni este singura comună din județul Vaslui  care are piscină publică. A fost construită în 2008 pe un teren donat de doi localnici.

Investiția a fost la acel moment de o sută douăzeci de mii de lei și a fost recuperată după primul an de funcționare.

De altfel, o treime din fondurile care ajung în bugetul comunei sunt din tarifele de la spațiile de relaxare.

Citește și: 100.000 de pelerini la Mânăstirea Nicula! Oamenii au venit de pretutindeni să se închine în fața icoanei făcătoare de minuni

„Într-un sezon sunt peste douăsprezece mii de persoane care vin aici, la Pădureni. Avem în satul de vacanță chiar persoane din Statele Unite cazate aici. Avem prieteni din Belgia, din Franța care sunt veniți aici la familiile din Pădureni”, a declarat Temistocle, primarul din Pădureni.

Piscina din Pădureni are o capacitate de aproape șapte sute de locuri iar încasările dintr-un sezon depășesc o sută de mii de lei. Prețul unui bilet de intrare este douăzeci de lei pentru adulți și zece lei pentru copii sub șaisprezece ani.