Mese bogate pentru turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Mii de turiști care au ales să petreacă minivacanța în pensiunile de la munte au sărbătorit astăzi cu grătare și carne la proțap. Vremea a fost prietenoasă așa că amatorii de distracție s-au putut bucura și de peisaje de vis.

La această pensiune din Șaru Dornei, gazdele și-au așteptat oaspeții cu produse tradiționale. De pe mese nu au lipsit pastrama de cerb, friptura de iepure sau salamul din carne de mistreț.

„Începem cu produsele autentice de casă, pe care le procesăm nouăzeci și cinci la sută la noi. Pe linia de produse cu brânza maturată, cașul, telemeaua. Aici avem o tocăniță foarte bună de căprioară și mai este una la ceaun, de berbecuț, dincolo”, a spus Niculina, administratorul unei pensiuni.

Mese bogate pentru turiști în minivacanța de Sfânta Maria. Oamenii au mâncat și au dansat pe rupte

Nu au lipsit nici băuturile  specifice zonei, cum ar fi afinata, murata de casă sau vinul scos de la rece, din apă de izvor.

„Frigiderul tradițional. Apă rece din pârâu, ajunge sub 5 grade. Și vin de casă făcut de domnul Marian”, a povestit un turist.

Citește și: Bucureștiul, destinație de vacanță. Din ce în ce mai mulți turiști străini vizitează România: „E o țară frumoasă, plină de oameni foarte buni”

După mesele copioase, turiștii au încins o horă pe ritmul muzicii populare.

„Aici, la pensiune, este a doua oară când vin. Am venit și astă iarnă și pentru că mi-a plăcut foarte mult am revenit să văd cum este și vara”, „Totul e la superlativ. Mâncare foarte bună, aer curat, cu oameni deosebiți, gazdele foarte primitoare, nemaipomenit de ospitalieri. E super!”, au mai spus turiștii.

Pentru ca oaspeții să se poată bucura și de peisajele din zonă, gazdele au pus la dispoziție o trăsură trasă de cai.

„De patru ani venim aici. De două ori pe an. Moldova, Bucovina, ne place foarte mult”, a concluzionat un turist.

Distracția va continua până seara târziu, mai ales că marți este ultima zi din minivacanța de Sfânta Maria.