Inconștiența era să îl coste viața. Un gest inconștient era să îl coste viața pe un turist străin venit pe Transfăgărășan. Bărbatul s-a apropiat prea mult de un urs aflat pe marginea drumului și a fost la un pas de a fi atacat de animal.

Doar norocul a făcut să nu se sfârșească totul cu o tragedie. Filmarea devenită virală a strâns mii de vizualizări pe rețelele sociale în câteva ore.

Pe imagini se vede cum motociclistul se îndreaptă spre urs în încercarea de a-i da ceva de mâncare. Pentru că s-a apropiat însă prea mult, animalul s-a repezit să-l atace.

Inconștiența era să îl coste viața. Bărbatul s-a apropiat prea mult de un urs aflat pe marginea drumului și a fost la un pas de a fi atacat de animal

Bărbatul venit din Bosnia și Herțegovina era însoțit de mai mulți prieteni și traversa Transfăgărășanul cu motocicleta în momentul în care a văzut ursul

pe marginea drumului și a încercat să îl hrănească. Turistul a avut însă noroc și a scăpat fără a fi atacat însă astfel de comportamente sunt des întâlnite în zonă.

Citește și: Ursul „Rambo” a băgat spaima în ploieșteni! Autoritățile încearcă să îl prindă de mai bine de o săptămână: „Putea deveni un pericol pentru populație”

„Este periculos. Doar ne uităm, facem un video, ca să avem amintire”, „Nu e normal.

Cum să te expui? Și-a pus în pericol viața. Uite-te! Și e pui”, „Cam riscant, cam tragic. Eu nu cobor cu copii. Opresc la un metru, filmează și după câteva minute plec”, au declarat o parte dintre cei care opresc pe Transfăgărășan.

Astfel de scene au loc zilnic pe Transfăgărășan. Practic, doar în cinci minute, zeci de mașini au oprit în această zonă iar șoferii au făcut fotografii și au hrănit ursul.

Specialiștii atrag atenția că, în situația în care întâlnim un urs, nu ar trebui să ne apropiem de acesta.

„Ar trebui să îl lase în pace, să-l ignore, să plece de lângă el, să se îndepărteze calm, fără gesturi bruște. Lumea trebuie să înțeleagă că nu există exemplare prietenoase. Animalele sălbatice trebuie lăsate în pace”, a declarat Alexandru Mareș, directorul unei asociații de vânătoare.

Hrănirea animalelor sălbatice întâlnite la marginea drumului este interzisă. Amenda este cuprinsă între 500 și 1500 de lei.