Un antreprenor din Sibiu a decis să dea viață visului său de a trăi precum hobbiți. Fascinat de traiul în natură și viața simplă de la țară, bărbatul a creat o căsuță de poveste chiar în mijlocul naturii.

Faceți cunoștință cu boierul Ilie. De profesie inginer și antreprenor, bărbatul a locuit mai mulți ani în Cluj și Timișoara, însă acum s-a hotărât să renunțe la tot și să se mute la țară.

A cumpărat un teren la marginea unei păduri și a început să construiască o casă de hobbiți.

„A prins contur aici o fantezie, adică fantezia devine realitate. Odată, după ce mă uitam la „Lord of the Rings”, mi-am dat seama că eu vreau să trăiesc ca un hobbit, să-mi cresc o grădină de legume, câteva animale și trăiesc în natură cu familia”, a explicat Ilie Bratu, antreprenor.

Casa desprinsă din filme, în inima României! Turiștii sunt foarte încântați de locuința demnă de legende

Casa cu geamuri rotunde și hornuri care parcă răsar din acoperișul verde are peste șase sute de metri pătrați.

„Aici este intrarea principală în casă, cu ușa rotundă, frumos. Avem arcada rotundă, cele două ferestre mici și această cărămidă decorativă.

Am avut noroc să găsesc un arhitect în Timișoara care a acceptat provocarea. Am încercat să reproducem magia casei din Stăpânul Inelelor. Are camere care se văd în film, plus încă nouă dormitoare cu nouă băi”, a mai spus proprietarul.

Citește și: Posibil pericol pe litoral! Ce spun reprezentanții DSP: „Vorbim de cazuri izolate”

La proiectarea construcției inedite s-a lucrat aproximativ trei ani.

Casa are dimensiuni impresionante și s-a acordat o atenție deosebită fiecărui detaliu. De exemplu, doar pentru amenajarea acoperișului și a pereților exteriori s-au folosit opt mii de metri cubi de pământ iar toate lucrările au durat aproximativ un an de zile.

Tânărul antreprenor este pregătit să întâmpine cu brațele deschise turiștii care îi vor călca pragul. Vestea că o casă de hobbiți este construită în zonă s-a răspândit rapid iar curioșii au început deja să apară.

„Mi se pare o idee interesantă deci pentru România cred că e o idee foarte bună. Cei care au văzut filmele astea pot să se regăsească aici”, „Toate detaliile sunt deosebite, la sfârșit cred că o să fie foarte frumos, un loc minunat de petrecere a timpului liber”, spun oamenii.

Casa de hobbiți își va deschide oficial porțile pentru vizitatori  începând de luna aceasta.