La noi în jumătate de țară vântul suflă cu putere cu rafale care ating chiar și 110 kilometri la oră. Meteorologii au emis un cod galben de vânt. Mai multe detalii a adus reporterul Iulia Dumitrașcu, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Încălzirea globală ne-a furat toamna! Climatologii avertizează că efectele vor fi tot mai grave

„Ne-am bucurat de vreme frumoasă și călduroasă.

Ei bine, din această seară aceasta se modifică, se schimbă și avem parte de un cod galben de vânt puternic care, spun meteorologii, vizează zona Banatului, Crișana, Maramureș, Carpații Meridionali, Transilvania, dar și zona Moldovei. Aici vântul va atinge viteze de până la 50 de kilometri pe oră, iar în zonele mai înalte la altitudini mai mari de 1700 de metri. Vântul va sufla cu o putere de până la 110 kilometri pe oră.
Nici zona Dobrogei nu va scăpa de această avertizare. În zona de vest a țării vom avea parte chiar de precipitații în zilele următoare, iar cantitățile de apă vor fi undeva între 15-20 de litri pe metrul pătrat. Și temperaturile vor mai scădea. Spun însă specialiștii că este normal pentru această perioadă. Codul galben de vânt puternic este valabil din această seară de la ora 10 până sâmbătă. Momentan acestea au fost informațiile”
,
a declarat reporterul NEWSTIME.