Ultima lună de tomnă nu este momentul în care românii se înghesuie să plece în concediu, pentru că vacanțele de vară s-au încheiat de mult, în timp ce concediile de iarnă nu sunt încă pe listă.

Chiar dacă am avut parte de o toamnă călduroasă până acum, cu zile demne mai mult de luna august decât de finalul toamnei, unele persoane ar vrea să aibă din nou parte de temperaturi ridicate și, de ce nu, chiar de câteva zile de relaxare pe plajă.

Pentru aceste persoane există o veste foarte bună, pentru că în această perioadă sunt mult mai accesibile anumite destinații de vacanță care în restul anului sunt foarte aglomerate sau foarte scumpe.

Coasta Amalfi

De departe una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță pe toată perioada anului, Coasta Amalfi este un adevărat paradis pentru cei care vor să se relaxeze.

Situată în sudul Italiei, locația este perfectă pentru cei care vor să se bucure de o escapadă în luna noiembrie. În această perioadă stațiunea este mult mai liberă decât în perioada verii, însă căldura este încă suficientă încât turiștii să se mai poată bucura de plajă, chiar dacă bronzul cu care se vor întoarce acasă nu va fi la fel de puternic ca cel din perioada vacanțelor de vară.

De asemenea, pe lista celor care vizitează Coasta Amalfi trebuie să fie inclusă și o excursie cu barca pe apele Mediteranei, înconjurată de stâncile devenite celebre și de casele de lux. 

Maui

Maui este situată în arhipelagul Hawai și este una dintre cele mai vizitate locații tropicale de pe glob. An de an, aici aleg să își petreacă zilele libere milioane de turiști care vor să se bucure de mare, soare și, de ce nu, de cultura, obiceiurile și bunătățile culinare ale zonei.

Cei care vor să viziteze  Maui toamna trebuie să știe că luna noiembrie este perfectă pentru acest lucru. Fiind puțin mai liber decât în perioada lunilor de vară, vizitatorii vor putea admira cu adevărat mai multe obiective ale stațiunii. Chiar dacă ultima lună de toamnă aduce temperaturi mai scăzute decât pe perioada verii, vremea este încă perfectă, temperatura medie a lunii noiembrie în Maui fiind de 26 de grade.

Cea mai bună veste este însă că apa oceanului nu este deloc rece, astfel că turiștii pot oricând să se bucure de o baie și de relaxare pe plajă.

Riviera Maya

Aflată în Mexic, Riviera Maya are cer însorit, plaje curate și libere și temperaturi plăcute în luna noiembrie, perfecte pentru cei care vor să se bucure de o escapadă înainte ca iarna să își intre în drepturi.

Riviera Maya se află pe lista celor mai vizitate destinații din Mexic, însă este destul de accesibilă în perioada toamnei, atunci când fluxul de turiști este mai redus decât în lunile de vară. Riviera Maya este perfectă atât pentru cei care vor o săptămână în care doar să se relaxeze, cât și pentru cei care vor să exploreze, pentru că ruinele mayașe din Chichen Itza și atracțiile din jurul orașului Cancun pot fi vizitate oricând de către turiști.