Foarte mulți oameni au așteptat ca toamna să își intre în drepturi. Toamna este anotimpul perfect pentru cei care nu sunt mari fani ai caniculei din timpul verii, dar care în aceeași măsură nu vor nici să fie frig afară, precum în timpul lunilor de iarnă.

Prin urmare, cea de-a doua lună de toamnă este perfectă pentru vacanțe. Fie că este prima dată când pleci în concediu în acest an și vrei să petreci mai multe zile într-o destinație de vis sau ai nevoie doar de un scurt timp de relaxare într-un city

break, am pregătit o listă cu unele dintre cele mai frumoase destinații pe care să le vizitezi toamna aceasta în România.

Cele mai frumoase destinații din România, pe care nu trebuie să le ratezi în luna octombrie

Cazanele Dunării

Foarte mulți români asociază Clisura Dunării cu lunile de vară, însă această zonă este perfectă pentru clipe de relaxare și atunci când temperaturile din termometre sunt mai scăzute.

Mai mult decât atât, în această perioadă, plantele și copacii care înconjoară gigantul Chip al lui Decebal capătă o paletă de culori superbă, care completează tabloul de vis din jurul Dunării.

Citește și: Imagini halucinante pe o plajă din Japonia! Doi turiști au fost atacați de un delfin: „Ei nu au încredere în oameni”

Valea Draganului

Situată în jurul comunei Poieni din județul Cluj, Valea Draganului oferă un peisaj care îți taie pur și simplu răsuflarea. În centrul tabloului se află Barajul Draganului și lacul de acumulare care îl împrejmuiește.

Cei care vor să petreacă mai multe zile în această zonă trebuie să știe că există multe pensiuni unde se pot caza, astfel încât să se poată bucura din plin de cât mai multe clipe în mijlocul naturii.

Satul Aluniș din Munții Buzăului

Pentru cei care vor să se deconecteze de la traiul agitat al orașului, Satul Aluniș ar putea fi o destinație perfectă. Imaginea rurală, a unei vieți tihnite la țară, este completată de Bisericile rupestre din Munții Buzăului, săpate în piatră. Schitul de la Aluniș atrage anual turiștii, care admiră forța de modelare a naturii.

Citește și: Bucureștiul, destinație de vacanță. Din ce în ce mai mulți turiști străini vizitează România: „E o țară frumoasă, plină de oameni foarte buni”

Pădurile din jurul Capitalei

Pentru cei care nu au mai mult de o zi la dispoziție pentru a se deconecta de viața de oraș, există o variantă chiar la un pas de București. O plimbare prin pădurile din jurul Capitalei, în timp ce culorile toamnei preiau controlul asupra naturii, poate fi soluția salvatoare.

Colinele Transilvaniei

Un loc plin de poveste, cunoscut drept o regiune ecoturistică a țării noastre, Colinele Transilvaniei sunt un loc în care la fiecare pas există elemente de patrimoniul

cultural și natural.

Turiștii aleg de foarte multe ori să înceapă descoperirea zonei pornind din localitatea Saschiz. Așezarea este situată în vecinătatea Sighișoarei și este foarte apreciată atât de către români, cât și de către turiștii străini, care se bucură că pot să găsească aici elemente tradițional românești.