Unde poți face plajă în Europa în luna septembrie? Chiar dacă vara 2023 este pe sfârșite, asta nu înseamnă că și sezonul mersului la plajă trebuie să se încheie. În luna septembrie încă există multe plaje care adună sute de turiști, fiind o vreme extrem de plăcută. Dacă te numeri printre cei care și-au păstrat concediul pentru luna septembrie, iată unele dintre cele mai căutate locuri de plajă în această toamnă!

Citește și: Top 3 cele mai frumoase locuri din România. Zonele care îi impresionează chiar și pe turiștii străini

Unde poți face plajă în Europa în luna septembrie?

1. Tenerife, Spania

Din capul listei nu avea cum să lipsească Tenerife, unde temperaturile sunt ridicate până la sfârșitul lunii septembrie. Toamna nu își face simțită prezența atât de repede, iar temperatura medie în septembrie este de 27 de grade Celsius.

Mai mult decât atât, Tenerife rămâne o opțiune și pentru cei care vor să se mai bucure de plajă chiar și în luna octombrie. Turiștii se pot bucura de nisipul fin, apa caldă și petreceri chiar și toamna.

2. Ibiza, Spania

Una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță în rândul turiștilor este Ibiza, temperaturile fiind în jurul valorii de 27 de grade Celsius, iar apa rămâne la fel de caldă ca în luna august.

Septembrie este o lună ideală pentru a vizita Ibiza, asta deoarece sezonul de vârf s-a încheiat, iar turiștii se pot bucura de mai multă liniște, însă nu trebuie să uitați că Ibiza este renumită pentru petrecerile de noapte.

3. Grecia

Grecia rămâne una dintre destinațiile preferate de români și nu numai. Plajele grecești pot fi în continuare vizitate și în luna septembrie.

La începutul lunii, temperaturile nu sunt cu mult diferite de august, ceea ce înseamnă că este vremea ideală pentru plajă.

4. Italia

Dacă vreți să vă petreceți vacanța la mare în Italia, condițiile meteo sunt extrem de favorabile în luna septembrie. Printre cele mai populare recomandări pentru luna septembrie 2023 se numără Foggia, Sicilia, Policoro, Brindisi, Termoli, Cirò Marina si Sardinia.

Citește și: Călătorii în timp prin castelele Europei: Cele mai frumoase destinații

5. Cipru

Vremea caldă se menține în Cipru chiar și în prima lună de toamnă! Temperaturi medii ridicate de până la 28 de grade Celsius sunt și în Cipru atât în luna septembrie, cât și în octombrie. Printre zonele preferate ale turiștilor se numără Ayia Napa, unde plajele precum Konnos și Nissi sunt pline de baruri pe plajă, sporturi nautice și restaurante cu mâncare tradițională.

Surse: Impact.ro, Momondo.ro