Călătorii în timp prin castelele Europei: Cele mai frumoase destinații. Aceste locuri te vor impresiona cu siguranță. Europa este unul dintre continentele cu cele mai frumoase creații arhitecturale. Astfel, acesta este un adevărat Rai pentru pasionații de istorie și de arhitectură.

Cei care își doresc să descopere locuri noi vara aceasta și sunt pasionați de călătorii au multe opțiuni dintre care pot alege.

Castelul Neuschwanstein, Fussen, Germania

Castelul Neuschwanstein, Fussen, Germania este unul dintre cele mai vizitate și mai apreciate castele din Europa. Arhitectura castelului a fost inspirată din opere marelui compozitor Richard Wagner. De asemenea, la rândul său palatul  a reprezentat o adevărată sursă de inspirație pentru castelul Cenușăresei de la Disney World.

Mont Saint-Michel, Normandia, Franța

Pe locul doi în topul preferințelor vizitatorilor se află unul dintre cele mai cunoscute castele din Franța. Acesta a fost construit în epoca medievală, în perioada în care insula era o adevărată fortăreață plasată pe gura râului Couesnon. Și acest palat a reprezentat o sursă de inspirație pentru animațiile Disney, mai exact pentru castelul lui Rapunzel.

Citește și: Taxă pod Fetești 2023: Ce preț are și cum o poți plăti prin SMS sau online?

Palatul Pena, Sintra, Portugalia

Palatul Pena a fost ridicat în Evul Mediu și în prezent face parte din Patrimoniul UNESCO. Acesta poate fi observat chiar din Lisabona și se află pe stâncile Sintra.

Castelul Praga, Praga, Cehia

În capitala Cehiei se află unul dintre cele mai bine conservate clădiri din Cehia. În interiorul acestuia se află adevărate opere de artă din perioada medievală, dar și din cea barocă și renascentistă.

Castelul Bran, Transilvania, România

Pe lista celor mai frumoase castele din Europa  se află și Castelul Bran din țara noastră. Cunoscut în special pentru turiștii străini drept „Castelul lui Dracula”, acesta este unul dintre cele mai vizionate obiective turistice din România. Acesta a fost construit în 1211 și a reprezentat inițial un punct vamal între Transilvania și Valahia.

Citește și: Înălțarea Domnului 2023: Ce se mănâncă în această zi de mare sărbătoare?

Castelul Brodick din Scoția

Chiar dacă nu este la fel de cunoscut precum celelalte obiective prezentate anterior, Castelul Brodick din insula Arran din Scoția este unul dintre cele mai vechi palate din lume. Inițial, acesta a reprezentat o fortăreață pentru ducele Hamilton. Acesta găzduiește o colecție impresionantă de opere de artă dar și cea mai mare grădină de trandafiri de munte.