Cele mai frumoase destinații de toamnă din Europa. Există beneficii de a vizita Europa în fiecare anotimp, însă multe persoane preferă să își ogranizeze vacanțele toamna. De ce? Mai puțini turiști și prețuri mai mici, plus unele dintre cele mai frumoase peisaje de toamnă din întreaga lume. Culorile îți vor lua pur și simplu ochii, atracțiile și orașele vor fi mai liniștite, iar plajele pustii.

Astfel, iată care sunt unele dintre cele mai populare destinații de toamnă din Europa, pe care nu trebuie să le ratați!

Citește și: Cele mai frumoase destinații de toamnă din România. Locuri ideale de vizitat din țara noastră

Cele mai frumoase destinații din Europa pe care să nu le ratați toamna aceasta

Madeira, Portugalia

Maderia este alegerea ideale pentru amatorii de apusuri.

Situat la vest de Maroc, soarele încălzește solul din Madeira în mod constant pe tot parcursul anului, atingând temperaturile maxime în septembrie. Madeira se distinge prin farmecul colonial și exuberanța exotică.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este un oraș plin de cultură și viață. Aici există puțin din toate, fie că este vorba de arhitectură, mâncare bună, istorie sau natură, ceea ce îl face perfect pentru o excursie de toamnă.

Aici aveți ocazia de a vă bucura de muzee distractive, să vă bucurați de atmosfera plină de viață, dar relaxată, a capitalei olandeze.

Citește și: Top 3 cele mai frumoase locuri din România. Zonele care îi impresionează chiar și pe turiștii străini

Bruges, Belgia

Orașu medieval Bruges este ideal pentru a fi vizitat toamna, fiind înconjurat de culori spectaculoase.

Orașul vechi nu doar că oferă peisaje de vis, însă și mâncare pe care trebuie neapărat să o încercați, cum sunt celebrii „french fries”, gofrele sau berea.

Cairngorms, Scoția

Scoția este renumită pentru peisajele sale uimitoare de toamnă. În această perioadă, copacii sunt într-o multitudine de tonuri calde. Un loc în special pot fi observate aceste peisaje este Parcul Național Cairngorms.

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa în octombrie, deoarece mulțimile de la sfârșitul verii au dispărut și este prea devreme pentru a fi cu adevărat frig. Capitala colorată și vibrantă a Danemarcei are atât de mult interes, motiv pentru care este atât de aglomerat pe timpul iernii.

Toscana, Italia

Dealurile și podgoriile din Toscana capătă o a doua viață în timpul toamnei, când peisajele se transformă. De asemenea, toamna este timpul pentru festivalurile recoltei în întreaga regiune. Cu toate acestea, există atât de multe de explorat, cum ar fi muzeele, bisericile, magazinele.

Paris, Franța 

Parisul este o opțiune potrivită pentru orice anotimp, însă se spune că este mult mai autentic să fie vizitat în luna septembrie, deoarece localnicii s-au întors din propriile vacanțe. În Paris, pe timp de toamnă, zilele încă nu sunt la fel de reci ca în lunile de iarnă și orele de lumină sunt puțin mai lungi. 

Surse: cnntraveler.com, tegapdecaders.com