Cele mai frumoase destinații de toamnă din România. Sezonul mersului la plajă este pe terminate, iar temperaturile încep să scadă de la o zi la alta. Chiar dacă o să ne fie dor de vară și destinațiile ei călduroase, urmează o perioadă ideală pentru a descoperi frumusețea unui nou anotimp: toamna!

Citește și: Top 3 cele mai frumoase locuri din România. Zonele care îi impresionează chiar și pe turiștii străini

Pentru cei care se pregătesc pentru o vacanță, însă nu au găsit destinația ideală, în acest articol am pregătit o listă cu unele dintre cele mai frumoase destinații de toamnă din România.

Cele mai frumoase destinații de toamnă din țara noastră

1. Sinaia, județul Prahova

Sinaia se numără printre cele mai turistice orașe din România. Aici se află Castelul Peleș, este unul dintre cele mai cunoscute castele din România, iar peisajul este unul încântător în acest anotimp.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, castelul Peleș se număra printre cele mai moderne reședințe regale europene.

România se mândrește cu orașe superbe, motiv pentru care toamna merită și mai mult să fie vizitate. Alte orașe din România ideale pentru a fi vizitate toamna sunt: Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Târgu-Jiu și Iași.

2. Valea Draganului, județul Cluj

Valea Draganului se află în județul Cluj, în zona comunei Poieni.

Parte din frumusețea peisajului de aici e data de Barajul Drăgan și lacul de acumulare pe care acesta îl împrejmuiește. Este un loc ideal de vizitat pentru iubitorii de natură, care se pot bucura de drumeții, plimbări cu ATV-ul sau bicicleta.

3. Castelul Corvinilor, județul Hunedoara

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, se află în județul Hunedoara.

Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa și anul este vizitat de mii de turiști. Surprinde prin arhitectura gotică spectaculoasă, iar peisajul este și mai misterios toamna.

Citește și: Cele mai frumoase destinații pentru a vedea apusurile. Locurile care îți arată cât de frumoasă este lumea înconjurătoare

4. Lacul Roșu, județul Harghita

Lacul Roșu este cel mai mare lac de baraj natural din România.

Lacul se află în județul Harghita, în Carpații Orientali, la o distanță de 26 km de orașul Gheorgheni. Valea in care se află Lacul Rosu este ferită de frig și vânt, ceea ce face locația ideală chiar și pentru sezonul în care gradele nu mai sunt la fel de ridicate.

5. Salina Turda, județul Cluj

Salina Turda se află în zona Durgău-Valea Sărată din Turda, județul Cluj, și este considerată cea mai frumoasă salină din România.

În cazul în care sunteți în căutare de vizitarea unui loc diferit, Salina Turda poate fi varianta potrivită. Salina a fost transformată într-un muzeu al mineritului în sare și un loc de agrement. Zăcămintele de sare de aici s-au format în urmă cu 13,5 milioane de ani

6. Castelul de Lut de pe Valea Zânelor, județul Sibiu 

Castelul de Lut de pe Valea Zânelor este un loc magic din Trasilvania, parcă desprins din basmele copilăriei. În fiecare an, acest loc atrage zeci de mii de turiști. Construcția de poveste a fost în totalitate ridicată din materiale naturale, iar arhitectura îți duce gândul la căsuța piticilor din povestea “Albă ca zăpada”.

7. Parcul Național Retezat, județul Hunedoara 

Parcul Național Retezat se află județul Hunedoara este cunoscut ca rezervație a biosferei din anul 1979. Are statu de arie naturală protejată de interes național și internațional, fiind o adevărată comoară a naturii, pe care merită să o vizitați în această toamnă. Parcul Național Retezat este cunoscut datorită celor 80 de lacuri glaciare, unul dintre acesta fiind Lacul Bucura. De asemenea, cuprinde o suprafață de 38.138 hectare din Masivul Retezat-Godeanu și tot aici există peste 20 de vârfuri de peste 2000 de metri.