Relaxarea la ștrand continuă. Deși temperaturile au scăzut în toată țara, există locuri unde se face baie sub cerul liber chiar și iarna, când valorile termice scad sub zero grade. Vorbim de acele zone unde antreprenorii au înțeles să profite de apele termale, o resursă care poate dezvolta afaceri importante în turism.

Suntem în Tășnad, județul Satu Mare. Ștrandul de aici e deschis inclusiv în timpul săptămânii și nu duce lipsă de mușterii.

„Foarte bine, mult mai bine ca vara consider. Noi venim aici pentru dureri de spate, că avem dureri mari de spate din cauza lucrului și ne place foarte mult”, spun oamenii.

Apa termală izvorăște la peste 90 de grade dar este răcită până la o temperatură suportabilă

Temperatura exterioară este de 15 grade, dar vântul face ca valoarea termică resimțită să fie și mai mică.

Totuși, oamenii nu se feresc să intre în apă.

„E răcoare, apa este numai bună de scăldat”, „Venim aici în familie de mulți ani și ne place, e liniștit”, spun românii.

Apa termală izvorăște la peste 90 de grade dar este răcită până la o temperatură suportabilă.

„Chiar dacă e mai rece, e foarte bine și foarte plăcut de multe ori.

Am fost aici, am fost surprins pentru apă, pentru servire, pentru toate”, mai spun turiștii.

Ștrandul a rămas deschis pe toată durata iernii trecute se va închide doar în caz de temperaturi extreme, viscol sau ninsori. Acum, în plină toamnă, funcționează fără probleme.

Citește și: Minivacanță pe bani puțini. Românii se bucură din plin de liberele de Sfânta Maria: „Ne relaxăm la piscină”

Turiștii vin pentru relaxare, pentru tratament. Apa termală are patruzeci de grade temperatura. O zi la ștrand costă treizeci de lei. După masa, de la ora 16, avem reducere la 20 de lei”, a spus Magdalena, administratorul ștrandului.

Apele termale reprezintă o resursă uriașă în turism. În unele zone se fac inclusiv proiecte pentru încălzirea locuințelor folosind apa care izvorăște din pământ.