Delta Dunării este în unele momente „Estul sălbatic” unde fiecare navighează pe canale după propriile reguli. În ultima săptămână s-au produs două ciocniri violente pe apă. Un turist străin a murit iar un român este căutat de pompieri, după ce miercuri seară a căzut din ambarcațiune după un alt impact pe brațul Sfântul Gheorghe.

Un apel la 112 a anunțat că în zonă a fost un accident pe apă și se aud strigăte de ajutor.

O barcă în care se aflau doi bărbați de treizeci și doi și patruzeci și șase de ani s-a lovit de o altă ambarcațiune. Conducătorul acesteia a căzut în apă și nu a mai fost văzut.

„La fața locului au fost direcționate mai multe echipe de căutare din cadrul Autorității Navale Române, Căpitănia Tulcea, Poliția de Frontieră, iar din cadrul ISU Tulcea, o ambarcațiune SAR cu patru subofițeri.

La căutările persoanei dispărute s-au alăturat mai mulți localnici cu ambarcațiuni proprii”
, a declarat serg. maj. Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU Tulcea.

Polițiștii au deschis un dosar penal. Pe surse, se pare că cele două ambarcațiuni circulau cu viteză pe întuneric. Barca în care se aflau cei doi bărbați transportați la spital ar fi trecut peste cea de-a doua.

În urmă cu opt zile un turist german a murit în dreptul localității Mila 23, după ce alte două ambarcațiuni s-au ciocnit. Conducătorii bărcilor nu s-au asigurat la intersecția a două canale. În ambele cazuri nu a fost respectată regula care impune vestele de salvare. Amenzile sunt de minimum o mie de lei, dar contravenienții sunt prinși rar.

Citește și: Un tânăr de 15 ani din Constanța a distrus mai multe mașini. Când a ajuns la poliție, oamenii legii au descoperit că a fost implicat și într-un scandal legat de incendierea unui bloc

Există și limite de viteză, însă Administrația Rezervației Biosferei are doar trei radare în dotare iar informațiile despre orice control sunt rapid răspândite printre conducătorii bărcilor. Nu mai e de mirare că apar astfel de situații în care ambarcațiunile intră în plin în stolurile de pelicani din deltă pentru amuzamentul turiștilor.