Toamna începe să își intre în drepturi. Chiar dacă zilele sunt din ce în ce mai scurte, un city break nu este niciodată o opțiune rea pentru a explora un nou oraș în doar câteva zile.

Printre cele mai râvnite destinații pe care oamenii le iau în calcul atunci când se gândesc să petreacă câteva zile departe de casă se numără mai multe capitale din Europa.

Orașele pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să mergi într-un city break

Varșovia, Polonia

Fiind un oraș dinamic, plin de viață și cu o varietate mare de cluburi, restaurante și evenimente, Varșovia este perfectă pentru cei care vor să aibă parte de câteva zile de distracție neîntreruptă.

Capitala Poloniei este considerată unul dintre cele mai sigure orașe din Europa.

Potrivit turiștilor, aceasta se află în fața Parisului și a Romei în ceea ce privește nivelul de siguranță de pe străzile sale, prin urmare este perfectă și pentru cei care vor să ia capitala la pas.

Cittadella, Italia

Cittadella se află în nordul Italiei, chiar în mijlocul Regiunii Veneto. Este la aproximativ 60 de kilometri de Veneția și la aproximativ o oră de mers cu mașina față de Verona.

Având în vedere acest lucru, este perfectă pentru cei care vor să includă mai multe destinații într-un singur city break.

Cittadella a fost înființată în anul 1220, astfel că datează din perioada medievală. În anul 2020, construcția a aniversat 800 de ani de istorie, fiind un adevărat simbol pentru nordul Italiei.

Milos, Grecia

Cei care vor să aibă parte din plin de relaxare pot să opteze pentru Grecia.

Chiar dacă a venit toamna, Insula Milos este considerată unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Europa în anul 2023, notează zboridirect.com.

Faimoasele roci vulcanice de culoare gri spre alb fac ca peisajul din jurul plajelor să fie unul aproape extraterestru, pentru că nu se aseamănă deloc cu alte destinații turistice. Insula este perfectă pentru cei care vor să se bucure de încă câteva zile de soare și care vor să petreacă mult timp în natură.

Londra, Marea Britanie

Fiind una dintre cele mai extravagante destinații de vacanță din Europa, Londra ar trebui să fie pe lista celor care vor să meargă într-un city break în această toamnă. Chiar dacă vremea ploioasă și mai răcoroasă nu este pe placul tuturor, Londra poate fi un adevărat paradis pentru cei care vor să o exploreze.

Londra este perfectă pentru cei care vor să profite de zilele libere  pentru a testa cât mai multe restaurante, care vor să rămână cu fotografii minunate, dar și care vor se distreze alături de cei dragi.

Essen, Germania

Chiar dacă nu este la fel de mare precum unele dintre orașele de pe această listă, Essen are cu siguranță farmecul său. Considerat al treilea cel mai verde oraș din Germania, localitatea a fost desemnată Capitala Culturii în anul 2010.

Essen este un oraș caracterizat de contrastele dintre zonele cu clădiri moderne și cartierele întregi în care casele păstrează în continuare istoria vie.