Cum ar fi să mergeți într-o croazieră de peste un an în jurul lumii? Un cuplu de australieni chiar trăiește o astfel de experiență și nu vă gândiți că tinerețea i-a împins spre această călătorie unică. Cei doi soți sunt bunici care au decis că mai bine își cheltuie economiile în vacanțe fără griji, decât să stea într-un azil pentru bătrâni la pensie.

Citește și: Încă un azil al groazei în București! Proprietarul clădirii a devenit extrem de agresiv cu jurnaliștii: „Și unde vrei să-i culce?”

Marty și Jess Ansen și-au făcut calculele și au decis împreună, decât la azil pe bani mulți, mai bine într-o continuă croazieră până la adânci bătrâneți. Cei doi bunici din Australia se află deja de mai bine de 450 de zile pe apă, iar următoarele destinații sunt deja rezervate pe tot restul anului, iar experiența, spun ei, vine la pachet numai cu avantaje: nu trebuie să își facă patul, nu trebuie să spele vasele și în fiecare zi văd locuri noi.

„E un stil de viață. Mergem la masă, mergem la spectacole, să dansăm, avem activități în fiecare zi”, a declarat femeia.

Cei doi soți nu duc lipsa familiei: „Sunt oameni ocupați” 

Despre cei dragi, lăsați pe uscat, Marty și Jess spun că reușesc să îi vadă din când în când în unele porturi. „Nu, nu ne e dor familie.

Sunt ocupați. Vorbesc cu ei, ne dăm mail-uri. Sunt oameni ocupați și noi vrem să ne bucurăm de această experiență”, a mai spus femeia.

Pentru cei care nu s-ar mai da plecați din vacanțe s-a inventat croaziera de trei ani, ca să evadeze din viața de zi cu zi. Plimbăreții sunt nevoiți să scoată din buzunar 30.000 de dolari de persoană pe an, timp în care vor bifa 375 de porturi și 125 de țări.