Oana Lis a avut o reacție vehementă în urma scandalului care a apărut în ultimele zile în România. S-a adus la suprafața problema azilelor din România, unde bătrânii sunt tratați deplorabil, iar multe persoane aduc la cunoștință faptul că persoanele dragi din viața lor s-au stins din viață în condiții mizere în aceste „azile ale groazei”.

Citește și: Mărturiile fiicei care și-a pierdut mama în azil! Iulia aproape că nu a mai recunoscut-o pe cea care i-a dat viață: „Era schelet. A murit de foame”

Soția lui Viorel Lis, fost edil al Capitalei, a postat în urmă cu puțin timp un mesaj pe pagina ei de Instagram cu privire la această situație. Ea a mărturisit că în tot acest scandal trebuie privită și partea bună, faptul că această problemă era mai puțin cunoscută în România, iar acum este ocazia perfectă pentru a fi luate măsuri. Ea este de părere că poporul nostru ar trebui să ia exemplu de la țările occidentale și modul în care bătrânii sunt îngrijiți în azile.

„În orice rău, oricât ar fi de rău, e și o parte bună. În viziunea mea, în scandalul ăsta cu haos-ul din unele azile... este bine că s-a spart butoiul, ca să iasă puroiul și poate se fac niște schimbări și se implementează li va fi mai bine pentru ceilalți vârstnici din sistem și pentru noi, cei cărora ne va veni și nouă rândul... Cred că ar fi indicat să nu mai facem noi o românească...

și să ne inspirăm din sistemele din Marea Britanie, Austria, Italia și să vedem cum au rezolvat ei situația într-un mod respectabil și să facem și noi cumva să nu ne mai fie rușine. Un popor care nu-și mai respectă bătrânii nu are niciun viitor”, este mesajul postat de Oana Lis, la secțiunea de stories de pe Instagram.

Oana Lis se confruntă cu probleme financiare! Adevărul despre costul tratamentelor pentru Viorel: „Îl ameninț cu azilul” 

Oana Lis a mărturisit că tratamentele pe care trebuie să le facă soțul ei sunt extrem de costisitoare, motiv pentru care de multe ori rămâne fără niciun ban sau trebuie să facă compromisuri. Ea este convinsă că s-au cheltuit sute de milioane pentru tratamente, însă nu are niciun regret, pentru că vrea să îi ofere soțului ei cele mai bune condiții și servicii. Ea a mărturisit că din relația lor nu lipsește simțul umorului nici în aceste momente. 

„Eu am cheltuit foarte mulți bani în această perioadă pentru că totul costă, nimic nu este gratis. De exemplu, dacă chemi de două ori pe săptămână acasă un kinetoterapeut costă 400 de lei, dacă chemi un cardiolog acasă trebuie să scot 1.000 de lei din buzunar și tot așa. S-au cheltuit până acum sute de milioane.

Am fost și ajutată de cei din jurul meu dar am făcut și economie.

De exemplu nu mi-am mai luat nu știu ce fond de ten care îmi plăcea…mai scump și am preferat să îmi iau unul mai ieftin și tot așa. Am renunțat la majoritatea lucrurilor mele pentru a face economie.

Viorel merită ce este mai bun. În rest este foarte bine, râd de el, glumesc cu el și îl ameninț cu azilul că a văzut pe la televizor unele lucruri și s-a speriat tare. Eu așa sunt, sunt o persoană sufletistă. Eu am grijă și de bunica mea. Îi trimit pachet, pastile și ce îi mai trebuie ei. Și nu doar ei, ci și la un nevoiaș, de pe stradă, când pot îi dau de mâncare”, a mărturisit Oana Lis pentru Click.ro.