Când credeam că neglijența și cruzimea în goana după bani au atins deja cote maxime, cei care dețin azile de bătrâni continuă să șocheze. Noi controale au scos la iveală felul inuman în care erau tratați bătrânii în mai multe centre din țară. În tot acest timp parcă într-o cursă a absurdului și a incompetenței, trei beneficiari au fost pierduți de autorități din întregul tablou dramatic nu lipsește nici Florentin Pandele, care mărturisește că funcționarii din primărie i-au ascuns voit informațiile despre a zilele groazei.

Citește și: Românii nu își mai permit să pună carne pe mese! Țara noastră a ajuns din nou la coada Europei

„Era schelet. A murit de foame”, sunt vorbele pline de durere ale unei fiice care și a pierdut mama într-un spital privat de îngrijire bătrâni din Iași. Iulia a avut grijă aproape cinci ani de mama ei zi de zi.

După un timp, ea s-a hotărât să o interneze într-o unitate specializată, unde ar fi trebuit să aibă parte de o îngrijire ca la carte.

„După preț am zis că sigur e bine pentru că era nouă sute de euro. Mi s -a spus că trebuie să vin să iau schimbul le acasă și să le spăl eu și n-am voie să o vizitez deocamdată că erau cu corona.

Eu am văzut-o un pic că nu e așa bine. Următoarea săptămână mi-a adus-o și mirosea”, a mai declarat femeia.

Femeia a avut parte de un șoc când a ridicat trupul neînsuflețit al mamei sale: „Nu cred că avea treizeci de kilograme”

Deși a semnalat problemele conducerii spitalului pentru bătrâni, Iulia vedea de la o vizită la alta cu mama ei se topește pe picioare: „Avea o pungă pe cap pentru duș, pentru că ea toată era încâlcită.

Ea stătea numai cu copul în jos. După ce i-am spus că nu ne place, că nu e pieptănată, că nu arată bine, ne-a spus că nu mai pot să o vizitez, din cauza corona”, a mai spus femeia.

La doar două luni după ce a internat-o, bătrâna a încetat din viață. Când i-a preluat trupul neînsuflețit, femeia a avut un șoc. „Era foarte slabă, nu cred că avea treizeci de kilograme.

Mi s-a spus o infirmieră că nu li se da de mâncat. Carne nu, nu există deloc, doar câte un morcov pisat”, a mai adăugat femeia.

Reacția spitalului, după acuzațiile fiicei care și-a pierdut mama

Toate aceste orori au avut la Spitalul de Balneofizioterapie Recumedis și Paliaţie Sf. Sava Iaşi. Pe Internet, pagina spitalului este plină de recenzii negative cu privire la îngrijirea bătrânilor.

Conducerea spitalului a fost contactată de echipa NEWSTIME, care a fost un răspuns și a negat acuzațiile.

„Echipa noastră medicală a făcut tot ce a fost posibil omenește pentru a îi ameliora suferința, însă pacienta suferea de mai multe boli cronice și mai mult nu i-am putut prelungi viața. Nu putem să fim de acord cu declarația acesteia, cum că în unitatea noastră conducerea da directivă să nu se mai dea de mâncare pacienților, iar mama sa a murit de foame. Medicul nutriționist al spitalului este cel care pregătește meniul fiecărui pacient și nu face rabat la calitatea și cantitatea alimentelor în niciun caz”, a fost reacția spitalui.