Plajele din Costinești vor fi extinse pe modelul celor din Mamaia. Stațiunea tineretului va câștiga în acest fel 16 hectare de întinderi cu nisip. Epava emblemă a locului nu va fi afectată, promit autoritățile. Când urmează să fie finalizat proiectul de aproape 400 de milioane de lei vă spunem chiar acum. Într-o singură zi, chiar și 50.000 de turiști s-au distrat în Costinești, dar aglomerația e acum doar o amintire. 

Citește și: Curenții din mare fac ravagii, însă unii turiști nu vor să-i asculte pe salvamari. Specialiștii trag un semnal de alarmă: „În treizeci de ani n-am văzut așa ceva!”

„Această fâșie de nisip care măsoară patru metri se va extinde cu până la o sută de metri în larg, pe o lungime de 2,4 kilometri. Lucrările vor începe în luna noiembrie, iar întreaga zonă va fi îndiguită.

Durata de proiectare și execuție este de 36 de luni”
, a declarat reporterul NEWSTIME.

În total, stațiunea va avea 16 hectare de plajă nouă până în 2026. Costurile se ridică la 391 de milioane de lei finanțare europeană. Sezonul estival nu va fi afectat. Lucrările vor fi oprite în lunile de vară și reluate în extra sezon.

„Costinești avea nevoie de această extindere.

Vă dați seama, dacă acum avem în jur de patru kilometri de plajă, ați văzut, sunt încă 16, cred că va fi pentru viitor un real succes”, a declarat Jeanu Dumitru, primarul comunei Costinești.

Epava Evanghelia, simbolul stațiunii din Costinești, nu va fi afectată de lucrări 

Epava „Evanghelia” rămâne simbolul stațiunii și nu va avea de suferit de pe urma extinderii plajelor, însă de pe mal se poate observa că se află într-o stare avansată de degradare.

„Din cauza rafalelor și a valurilor puternice, în anul 2017, epava s-a rupt în două, iar în luna februarie, pupa navei a cedat și s-a prăbușit. Din acest motiv plimbările cu barca lângă acest simbol nu sunt recomandate”, a mai spus reporterul NEWSTIME. Proiectul presupune și amplasarea unor recife artificiale pentru dezvoltarea vieții acvatice.