Se anunță cod roșu în 3 județe din țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări, iar autoritățile au fost nevoite să transmită un mesaj prin intermediul ro alert.

Cod roșu de furtună în mai multe județe din țară

Așa cum vă spuneam, meteorologii au transmis mai multe avertizări de cod roșu de vreme rea în centrul țării, iar autoritățile au trimis mesaje prin intermediul ro alert.

Silvia Ceh, are mai multe detalii.

„Bun găsit. Codul roșu de furtună a fost emis vreme de o oră pentru localități din județele Mureș, Harghita și Sibiu. În aceste zone au fost înregistrate ploi torențiale și grindină, iar vântul a suflat cu putere.

Cantitatea de apă a atins 25 de litri pe metru pătrat. Astfel autoritățile au fost nevoite să emită avertizări hidrologice, mai exact până mâine la ora 13.

Este în vigoare o avertizare cod galben de inundații valabil în 13 județe. Așadar, vremea rămâne instabilă. Meteorologii analizează situația care se schimbă de la o oră la alta și nu este exclus ca în perioada următoare să fie emise noi avertizări similare.

Între timp sunt în vigoare în mare parte din țară două avertizări de cod galben și cod portocaliu de furtuni și vreme instabilă”,

a transmis reporterul Kanal D2.