Din dezastrul provocat de vremea extremă, luptă să se salveze și locuitorii din sudul Germaniei. Regiunea este lovită de inundații istorice, după ce a plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă. A fost decretată stare de urgență în Landul Bavaria, unde orașe întregi au fost înghițite de ape, iar peste 40.000 de salvatori au fost mobilizați ca să îi ajute pe sinistrați.

Ploi torențiale au lovit sudul Germaniei

Până în acest moment se știe că doi oameni au murit iar alți sunt dați dispăruți. Dezastrul greu de imaginat a dus 40 de ore de ploi torențiale în sudul Germaniei. Cele mai greu încercate sunt Landurile Bavaria și Badeneviurtemberg, acolo unde Dunărea umflate și afluenții ei, au adus inundații istorice.

Citește și: VIDEO Flagrant într-un hotel din județul Timiș. Un bărbat a vrut să vândă un pistol pe care îl deținea ilegal

De la mașinile și casele oamenilor, până la barajele ridicate ca să îi protejeze pe oameni de pericol, toate au fost distruse de puhoaie. Regiunile au fost lovite de furtuni vijelioase de cod portocaliu.

A plouat în 24 de ore cât într-o lună. Autoritățile au decretat stare de urgență, iar 40.000 de reprezentanți ai forțelor de intervenție au fost mobilizați pentru a evacua în grabă localnicii.

Victime ale puhoaielor din Germania

Un pompier în vârsta de 43 de ani a murit în drum spre o misiune de salvare, după ce a căzut din barca de cauciuc în care se afla și s-a înecat. Un altul în vârstă de 22 este dat dispărut. În câteva ore bilanțul tragediilor a crescut. Sunt doi morți și mai mulți dispăruți.

Atât de mulți oameni au trebuit evacuați din calea viiturilor, încât a fost nevoie să se amenajeze tabere speciale pentru cei care nu și-au găsit o locuință provizorie la rude. Serviciul meteorologic german a declarat stare de urgență în peste zece districte. Nici prognoza nu este prea optimistă.

Citește și: VIDEO Noi detalii despre cei trei tineri dispăruți în viiturile din Italia. Căutările lui Cristian continuă și la ora actuală

Urmează alte ore de ploi torențiale. Ministerul afacerilor interne de la noi din țară a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Germania.