A început procesul bărbatului cunoscut în presă drept „criminalul din Berceni”. Acesta este acuzat că ar fi omorât-o pe fetița concubinei sale și mai apoi a ascuns o sub o canapea. Avocatul familiei victimei cere închisoare pe viață pentru Marcel Șerbuc.

„E un monstru! Nu poate să fie un tată de copil. Cu ce a greșit fetița mea, în primul rând. Cu ce? În fiecare zi mă duc la mormânt.

Eu pot să dovedesc. În primul rând, că mă văd bodyguarzii, vin și plâng și urlu la mormântul la copilul meu”, este durerea pe care tatăl biologic al Anei, fetița de 12 ani ucisă cu bestialitate și ascunsă în lada canapelei, o strigă în fața Tribunalului București.

Citește și: Și-a ucis fratele și a încercat să iasă nevinovat! Bărbatul a pus trupul fără viață în cadă, după care a sunat la 112 să anunțe că așa l-a găsit

Luni, 22 ianuarie, a avut loc primul termen în dosaru lui Marcel Șerbuc, devenit unul dintre cele mai controversate personaje din România, după ce a dat dovadă de o cruzime extremă. Individul în vârstă de 37 de ani, acuzat de omor calificat a fost prezentat pentru prima dată în fața magistraților de când dosarul a fost trimis în judecată. La acest termen au venit tatăl, dar și fratele fetiței, care încă nu concep ce s-a întâmplat în apartamentul din Berceni.

La ultima audiere, Marcel Șerbuc a recunoscut că el este cel care a omorât-o pe Ana Maria, deși la început și-a negat faptele.

„Acest dosar probabil că să fie unul istoric, în sensul în care se va termina la al doilea termen de judecată, deși acuzația este una extrem de gravă. Șerbuc nu a apărut că are vreun regret, nici nu și-a manifestat vreun regret. A stat aproape catatonic în boxa acuzațiilor.

Judecătoarea, la momentul la care l-a întrebat dacă are de propus probe, dacă ai de făcut vreo cerere, a spus că nu are de propus nicio probă și nu e de făcut niciun fel de cerere”, a declarat Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei.

Familia victimei cere închisoare pe viață pentru criminalul din Berceni 

Avocatul Adrian Cuculis susține că va cere pentru Marcel Șerbuc închisoarea pe viață.

Pe lângă omorul calificat, criminalul este acuzat și de tâlhărie, iar familia fetei omorâte cere daune de sute de mii de euro. „Noi vom cere la ultimul termen de judecată să fie condamnat pe viață. Cele două părți vătămate, respectiv fratele fetei și tatăl fetei, vor fi audiați amândoi în calitate de părți vătămate la termenul viitor și părți civile în același timp, pentru că trebuie să spunem, s-au cerut niște daune, care probabil că bineînțeles nu vor putea fi plătite vreodată dacă vor fi date de către instanță, dar cel puțin acele daune îl
vor împiedica pe Șerbuc să facă reabilitarea pe care și-o va dori în parcursul vieții sale. Daunele cerute sunt de 600.000 de mii de euro”
, a mai spus avocatul Adrian Cuculis.

Mama fetei de 12 ani este și ea în România, după ce a fost adusă sub escortă din Spania. Nu a primit nicio pedeapsă, susținând că nu a știut de toată grozăvenia. Tatăl fetiței o acuză de complicitate. „Din ce cauză nu s-a prezentat? Care e situația? Vreau să știu. Justiția să facă dreptate! Că aveți cuvântul meu, pentru mine mai e niciodată. Dacă o prind, o omor eu cu mâna mea și mă duc eu la pușcărie, la vârsta mea, eu copilul nu mai pot să mi-l aduc înapoi. Asta nu-i o mamă”, a spus tatăl fetiței ucide de „criminalul din Berceni”.

Dacă Marcel Șerbuc își va petrece restul vieții în spatele gratiilor, doar judecătorii vor decide. Sentința în acest caz a fost amânată până pe data de 19 februarie.