Duminica aceasta, Cristi Minculescu, solistul celebrei trupe “Iris”, va fi invitat în emisiunea "Invitatul de 12", găzduită de Cosmin Cernat.

Cristi Minculescu, acum in varsta de 65 de ani, a strălucit, și o face în continuare, pe scena rock-ului românesc de peste 40 de ani, iar vocea sa inconfundabilă a adunat, de-a lungul anilor, milioane de fani, putând fi considerat, fără echivoc, o legendă vie a rock-ului românesc.

Curios să afle, pentru publicul din România, ce a mai facut Cristi Minculescu, de la ultima întâlnire a lor, față în față, pe micul ecran, petrecută în urmă cu cca 20 de ani, în cadrul unei emisiuni TV, Cosmin Cernat este plăcut surprins de optimismul și umorul manifestate de marele artist.

“Ce-am mai facut în ultimii 19 ani? Ce să fac, pe drumuri…cântări, înregistrări … viața unei trupe rock, nu este cu nimic ieșit din comun, și ne bucurăm că am ajuns în momentul ăsta în care

ne derulăm activitatea, cum a fost până acum, de zeci de ani”
dezvăluie, cu farmecul caracteristic, artistul.

Printre subiectele abordate în emisiune, Cosmin Cernat va fi curios să afle părerea invitatului său, Cristi Minculescu, în ceea ce privește lumea muzicală de acum, cum o vede artistul, cum își ocupa timpul acesta, dincolo de scena muzicală, dar și dacă alege să trăiscă vremurile actuale, din toate punctele de vedere.

“E clar că publicul s-a schimbat. Eu mă mai uit pe YouTube la documentare, la trupele legendare și când văd ce se întâmpla atunci, acum vreo 40- 50 de ani, este un sentiment indescriptibil… Mă uit la documentare și încerc să mă întorc în timp, fiind mai nostalgic, încerc să mă reconectez la vremurile de atunci, anii ’70. Îmi plac vremurile (muzicale – n.r.) pe care le trăim, cum să nu, doar că este un alt public și trebuie să îl remodelezi (…) Rock-ul nemaifiind curent protestatar, răzbate mai greu acum

dar fiind, după părerea mea, o muzică extraordinar de sinceră și directă, nu simplă, eu zic că încă mai are adepți. Încă, spun încă, dar nu va disparea niciodată (…) Nu spun că nu este mișto, dar nu mai e ca înainte. Dacă mă întorc la anii ’70, s-a terminat… a tunat si i-a adunat”, mărturisește Cristi Minculescu.

Iata ce i-ar spune Cristi Minculescu unui puști, ce l-ar sfătui, daca acesta ar fi interesat să facă muzică rock:

“Nervi de oțel, de 1000 de ori, și noroc, mult noroc, pentru că trebuie să prinzi și culoarul ăla favorabil. Dacă apare o trupă care arată extraordinar de bine, au și bani, cântă și într-un mare fel, ar fi o revelație”, este de parere marele artist român.

De ce anume și de cine îi este dor marelui artist Cristi Minculescu, dar și ce alte dezvăluiri uluitoare va face legenda vie a muzicii rock din România, puteți afla duminică, de la ora 12:00, într-o ediție de colecție a emisiunii ”Invitatul de

12”, difuzată simultan pe Kanal D2 și Radio Impuls.