După război mulți viteji se arată, asta am putea spune în fața avertismentelor și anchetelor declanșate la nivel înalt de la Ministerul de Interne. Ni se promite stârpirea traficului de substanțe interzise, în vreme ce șefii poliției din Constanța se încurcă în declarații. Vlad Petrișor, reporter NEWSTIME, a oferit ultimele detalii cu privire la acest subiect. 

Citește și: Autorul accidentului din 2 Mai, prins de polițiști cu stupefiante în mașină! Totul s-a întâmplat cu câteva ore înainte de tragedie

„Ridică semne uriașe de întrebare modul în care a fost gestionată întreaga situație de către cei de la IPDJ Constanța. Chiar dacă în seara respectivă tânărul a fost găsit cu stupefiante asupra lui, el nu a fost testat cu aparatul drog test. Surse din poliție susțin că în Mangalia există un singur aparat și un singur polițist care știe să îl folosească, însă în noaptea respectivă, polițistul capabil ar fi fost în concediu.

Cei de la IPJ Constanța infirmă această variantă, însă nu explică de ce pe litoral în weekend în Vama Veche, atunci când este plin de turiști, într-o noapte au fost făcute doar șase teste antidrog. Ministrul Afacerilor Interne a susținut o declarație de presă cu privire la toate aceste lucruri. A spus că a dispus corpul de control la IPJ Constanța și a vorbit despre deficitul de personal, dar și deficitul de aparatură.

A promis că va mobiliza toate instituțiile de forță ale statului pentru combaterea traficului și a consumului de stupefiante. Spunea Cătălin Predoiu că există deja o strategie în acest sens, o strategie care există doar pe hârtie, pentru că până acum nu a fost pusă în practică. Ce se va întâmpla mai departe? Teoretic din nou ni se promit tot felul de lucruri, din nou ni se promit oameni capabili în sistem și aparatură modernă, însă practic vom vedea ce va fi la următoarea tragedie când din nou mai marii țării

vor ieși în fața românilor, vor ridica din umeri și vor continua vânătoarea de fantome”, a declarat Vlad Petrișor, reporter NEWSTIME.

Ce promite Ministrul de Interne, după accidentul tragic din 2 Mai 

Cătălin Predoiu, Ministrul de Interne, a susținut o declarație de presă după tragedia din 2 Mai și neglijența care a ieșit la suprafață din partea polițiștilor.

El susține că este instituțiile statului lucrează pentru a pune stop traficului de substanțe interzise, de persoane și crimă organizată. 

„Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, unele țin inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forțele și instituțiile statului a traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.