Un bărbat din Iași nu a suportat decizia soției de a pune punct căsniciei și a recurs la un gest extrem chiar în ziua în care cei doi trebuiau să depună actele de divorț. A încercat să își pună capăt zilelor cu o armă improvizată. Soția a fost cea care l-a găsit cu răni grave și a sunat la 112.

„Erau oameni cum se cade. Pe ea o văd mai des, mai venea la ședințele de asociație, pe el nu-l știu, cred că era mai taciturn.

Știu că lucrau acasă amândoi. Habar n-am de unde ar putea să aibă și aparatul”, povestește un vecin al celor doi soți.

Omul a fost salvat de medici, însă este încă în stare gravă

Miercuri dimineață, cei doi ar fi trebuit să înceapă demersurile pentru divorț. Bărbatul nu a suportat ideea și a vrut să-și încheie socotelile cu viața folosind o armă improvizată.

A fost găsit la timp de soția sa, care a cerut ajutor, iar un echipaj de terapie intensivă mobilă a intervenit de urgență.

„O tentativă autolitică, din declarațiile aparținătorilor, secundar unui eveniment emoțional negativ care a produs un accident prin împușcare, o plagă la nivelul regiunii temporale drepte. A necesitat tratament în urgență, sedare, anestezie generală, intubație și începerea ventilației mecanice”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Bărbatul a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. A fost supus unei intervenții chirurgicale, însă starea lui este în continuare critică.

„Divorțul, separarea de parteneri, de soț, este unul dintre cele mai traumatizante evenimente din viață și de către unele persoane este asimilat cu o tragedie peste care nu se poate trece foarte, foarte ușor, mai ales când acesta nu a fost suficient prelucrat, înțeles și depășit din punct de vedere psihologic, așa încât este un eveniment de viață extrem de stresant, traumatizant”,

a explicat Dr. Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru.  

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. Vecinii spun că între cei doi ar fi izbucnit cu două săptămâni în urmă o ceartă violentă, care a făcut-o pe soție să ceară divorțul. În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.