Sunt căutări disperate în Alpii Elvețieni, unde șase turiști au fost prinși de o avalanșă. Pe cinci dintre ei, toți membri ai aceleiași familii, salvatorii i-au găsit fără viață, dar al șaselea turist, prieten cu victimele, este încă dat dispărut. Într-o infinitate de zăpadă și stânci, echipele de căutare-salvare au reușit să găsească locul în care șase turiști au fost îngropați de avalanșă. I-au ajutat senzorii instalați pe munte pentru astfel de situații și stâlpii de rezonanță.

Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru cei 5 schiori, însă încă o caută pe cea de-a șasea persoană 

Comandantul echipajelor de intervenție spune că turiștii au încercat inclusiv să-și sape grote în muntele de zăpadă, căzut peste ei, ca să se protejeze de frigul ucigaș, dar nu au avut nicio șansă. Erau îmbrăcați subțire, deci nepregătiți să urce la o asemenea altitudine, unde temperaturile au scăzut și până la minus 30 de grade.

În plus, viscolul tăios, care a lovit și cu rafale de 112 kilometri pe oră, ca un uragan, le-a grăbit sfârșitul. Poliția a declarat că cele cinci cadavre au fost găsite în zona muntelui, unde schiorii au dispărut încă de sâmbătă. A șasea persoană din grup este încă dispărută, iar căutările sunt în plină desfășurare.

Cei șase schiori, cu vârste cuprinse între 21 și 58 de ani, dintre care cinci sunt membrii ai aceleiași familii, au pornit într-un tur din orașul Zermatt, o stațiune populară în Alpi.

Au fost însă prinși de o furtună și de avalanșă. Locuitorii au mers la catedrală și le-au adus un ultim omagiu victimelor.