Vremea ne joacă feste în continuare. După temperaturile de primăvară, ne așteaptă un alt episod de iarnă, când gradele din termometre vor fi cu minus. Ciclonul mediteranean a pătruns deja în România și a adus cu el vânt puternic, ploi torențiale și ninsori la munte.

Prima parte a zilei de luni a adus temperaturi de primăvară în Brașov. Soarele a strălucit pe cer, iar oamenii au renunțat ușor la hainele groase.

Câțiva curajoși au ieșit la plimbare chiar în tricou. Marius, de exemplu, a văzut la meteo că vor fi 15 grade, așa că s-a îmbrăcat subțire.

Reporter Kanal D: „Cum de ați avut curajul să ieșiți în tricou astăzi?”

Marius: „Păi da e foarte simplu. Aici m-am născut și suntem obișnuiți cu clima asta. E puțin mai cald.

Când eram copiii era zăpadă de un metru.”

Oamenii au uitat repede de hainele de iarnă, însă vremea de primăvară nu e pe placul tuturor: „N-o să mai avem zăpadă în România în următorii zeci de ani” 

Iar Marius nu este singurul care s-a descotorosit cât mai repede de hainele de iarnă. Un alt tânăr a renunțat la geacă în plimbarea lui prin Centrul Istoric al orașului: „Dacă e cald...

De câteva zile(n.red. poartă tricou).”

Până și la altitudini mari a fost neobișnuit de cald. În Poiana Brașov, în loc de temperaturi negative, maxima a fost de 9 grade.

„Topită zăpada, nu este zăpadă. Temperatura e prea caldă, e apă pe jos, pur și simplu. La amiază deja e gata distracția”, „Încălzirea climatică, chiar dacă nu vrem să o acceptăm și unii o contestă, își face simțită prezența în momentul de față și cred că schiatul o să fie pentru nepoții noștri o chestii de poveste, pentru că

n-o să mai avem zăpadă în România în următorii zeci de ani”, spun turiștii.

Și pe litoral au fost temperaturi de primăvară. Turiștii au surprins în imagini mai multe lebede care au ajuns aproape de malul Mării Negre.

Dar căldura anormală de februarie va ceda locul frigului. De luni seară, un ciclon mediteranean numit de italieni „Pulcinella”, care a pătruns și în țara noastră, va aduce vânt puternic, precipitații abundente, dar și ninsori.

„Va ploua în toate regiunile țării. La altitudini de peste 1500 de metri vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. De marți treptat și mai ales în spre weekend, maximele probabil nu vor mai depăși 10-12 grade”, informează Florinela Georgescu, meteorolog ANM.  

Cu acest ciclon, meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă până marți seara, la ora 22:00.

Afectate vor fi 21 de județe din Moldova, Transilvania, Oltenia și Banat.