Furtuna Isha a provocat haos în Europa, după ce a măturat cu rafale de peste 130 de kilometri la oră în Irlanda și Marea Britanie și a adus ninsori abundente în Germania și Spania. Meteorologii ne avertizează că ciclonul va ajunge în zilele următoare în România. S-a dezlănțuit iadul pentru britanici. Întregul regat este sub avertizări meteorologice, în timp ce furtuna își aduce rafale record. Serviciile feroviare din întreaga țară au fost anulate, după ce ciclonul a lovit în acțiunea peste noapte, iar peste 30.000

de persoane au rămas fără energie electrică nordul Angliei.

Citește și: Furtuna care mătură Europa ajunge și în România! Când se răcește și mai tare vremea în țara noastră?

Haos este și în aeroporturi, unde zborurile sunt anulate pe bandă rulantă. Pe Heathrow, piloții aflați la manșa avioanelor au avut probleme mari în menținerea stabilității aparatelor de zbor. Din cauza vijeliei, unii au ratat aterizarea.

După ce a fost declarată starea de urgență, un alt avion care ar fi trebuit să ajungă pe aeroportul din Glasgow a fost deviat spre Manchester. Mai mulți pasageri au mărturisit că au trăit cea mai cumplită încercare de aterizare. Iar mai multe curse ce ar fi trebuit să ajungă la Dublin au aterizat într-un final la Paris. În tot acest timp, Organizația de Cercetare a Tornadelor și Furtunilor avertizează asupra potențialului pentru una sau două tornade, care ar putea să lovească atât Anglia cât, și Țara Galilor.

Avertizarea meteorologilor! Furtuna Isha va ajunge și în România 

Met Office a avertizat cu privire la amenințările la adresa vieții din cauza resturilor zburătoare și a valurilor mari de a lungul coastei, inclusiv deteriorarea caselor și clădirilor. La un pas de tragedie au fost și cei aflați în această mașină. Doar trei secunde au făcut diferența între o supraviețuire miraculoasă și o tragedie.

Rafalele de vânt au smuls cu putere acoperișul casei, care s-a prăbușit apoi în mijlocul drumului. După ce furtuna Isha a făcut ravagii în Irlanda, meteorologii așteaptă ca furtuna Jocelyn să și intre în drepturi de mâine, marți, 23 ianuarie.

Meteorologii au emis cod roșu cu rafale de vânt ce pot depăși 130 de kilometri pe oră, iar Aeroportul din Dublin anula peste 100 de zboruri din cauza furtunii.

Codul portocaliu de vânt puternic a dat bătăi de cap și olandezilor. Aeroportul Schiphol a precizat că a anulat 130 de zboruri, iar în Germania, vremea rea a adus în mai multe regiuni ninsoare abundentă. Urgia s-a simțit și nordul Spaniei, țară lovită în weekend de o furtună de zăpadă, care a dus la blocaje pe câteva autostrăzi importante. Meteorologii avertizează că furtuna se îndreaptă acum spre România.