Episoadele violente de iarnă nu se mai opresc peste ocean. În timp ce Statele Unite au fost lovite de furtuni de zăpadă care au lăsat mii de familii în beznă, locuitorii din Canada au înghețat la minus 50 de grade celsius. Nordul Americii îngheață la propriu după ce viscolul puternic a lovit mai multe state.

În New York, furtuna de zăpadă a venit însoțită de fulgere și tunete, iar vizibilitatea a fost aproape de zero.

Cea mai afectată este zona de nord-est a Statelor Unite.

„Au fost momente în care nu se putea vedea nimic. Nu pot vedea nici la jumătate de metru în fața mea, situația se schimbă de la minut la minut”, spun localnicii.

În Michigan și Wisconsin, peste 300 de mii de gospodării au rămas fără curent electric, iar în Chicago școlile au fost închise din cauza rafalelor violente de vânt.

Zăpadă atinge aproape 40 de centimetri.

„Este foarte puternic(n.red. vântul). Simt că îmi îngheață mandibula. Nu poți conduce, nu este sigur în momentul de față. Furtuna s-a tot oprit și a reînceput. Vântul este de departe cel mai rău”, „Două furtuni de zăpadă una după alta e destul de mult”, mai spun oamenii.

Furtuna de zăpadă încurcă și traficul aerian.

Companiile americane au anulat deja peste 7500 de zboruri din cauza vântului puternic și a viscolului.

În tot acest timp, Canada se confruntă cu temperaturi record, minus 50 de grade celsius. Pe un lac din Alberta s-a creat fenomenul de fierbere din cauza diferențelor mari de temperatură dintre cea a aerului și a apei.

În Vancouver, gradele cu minus au transformat în patinoar un șantier plin cu apă.

Țara înregistrează cele mai scăzute temperaturi din ultimii 50 de ani, iar oamenii au fost îndemnați să utilizeze cât mai puțin energia electrică, pentru a putea face față consumului din această perioadă.