Cel puțin 22 de oameni au fost uciși în statul american Maine după ce un individ a deschis focul în trei locuri diferite. Poliția l-a identificat pe atacator și a lansat o amplă operațiune de căutare, în care sunt implicate foarte multe resurse deoarece se crede că suspectul cunoaște toate mișcările ofițerilor. Este cel mai sângeros atac armat din ultimii patru ani din Statele Unite.

Între 50 și 60 de persoane sunt rănite în urma atacului

Individul este căutat în tot statul american Maine și împrejurimi după ce 22 de oameni au fost împușcați mortal. Instructor de arme de foc cu antecedente de probleme de sănătatea mintală, individul în vârstă de 40 de ani a intrat într-o sală de bowling din orașul Lewiston și a început să tragă.

Citește și: Decizia controversată pe care a luat-o o companie aeriană din Noua Zeelandă! Pasagerii urmează să fie cântăriți înainte de îmbarcare

Tineri, adolescenți, familii cu copii se aflau înăuntru. Brandon s-a ascuns în mașinăria cu popice pentru a scăpa de împușcături. Atacatorul se afla practic la doar câțiva pași de el. Un gest inspirat, probabil că i-a salvat viața. După ce a tras în sala de bowling, individul înarmat a continuat să împuște oameni la un restaurant și un magazin. A dispărut apoi fără urmă. Între 50 și 60 de persoane de toate vârstele sunt rănite. 

Șocul în care se află întreaga comunitate are reverberații în toată America. Antrenorul echipei de baschet din NBA, Sacramento Kings, a izbucnit în plâns în timpul unei conferințe de presă. Locuitorii din Maine și din vecinătăți au fost sfătuiți să nu iasă din case.

Forțe impresionante participă la ample căutări și cercetări. Poliția a postat inclusiv pe paginile de socializare fotografii cu suspectul, în care apare un bărbat alb în armat cu o pușcă semiautomată.

Atacul în masă este cel mai sângeros din Statele Unite din ultimii patru ani.