Mai multe mostre de rocă extraterestră, preluate de pe asteroidul care amenință să lovească Pământul, au ajuns în mâinile cercetătorilor americani. Este vorba despre un sfert de kilogram de material pentru care s-au făcut peste șase miliarde de kilometri într-o misiune care a durat șapte ani. Misiunea lui OSIRIS a captivat pământenii timp de șapte ani. Plecat în 2016 în lunga călătorie către asteroidul Bennu, OSIRIS a ajuns la destinație în 2018.

Citește și: Noi dovezi despre extratereștri, confirmate în Congresul SUA! Autoritățile, acuzate că deţin resturile unui OZN

Timp de doi ani a zburat pe lângă și în jurul asteroidului, după care a colectat mostrele extraterestre, spre bucuria sutelor de oameni care au contribuit la zborul capsulei. Câteva luni mai târziu, OSIRIS și a început drumul spre casă, unde era așteptat cu prețioasa încărcătură.

Mostrele au ajuns duminică, 24 septembrie 2023, iar eșantioanele îi vor ajuta pe oamenii de știință să afle lucruri noi despre apariția vieții pe pământ, dar în același timp există și o îngrijorare legată de traiectoria asteroidului.

Există o șansă ca acesta să lovească planeta noastră, ceea ce ar putea fi catastrofal. Impactul, care s-ar putea produce în anul 2182 ar fi de magnitudinea a 24 de bombe atomice.

Cercetătorii speră, însă, ca până atunci să găsească o modalitate de a modifica traseul corpurilor cerești care ne pot amenința existența.