Situația incredibilă în județul Constanța! Polițiști au montat brățări electronice de monitorizare pentru doi foști parteneri care se acuză reciproc de hărțuire. Au ajuns la poliție în aceeași zi, au depus plângeri, iar agenții au stabilit că riscul este ridicat în ambele cazuri. Cu alte cuvinte, fiecare partener este și victimă dar și suspect în același timp. Foștii parteneri au copii împreună dar s-au despărțit și luptă în instanță pentru cei mici.

La începutul lunii, femeia spune că ar fi fost urmărită și hărțuită de rudele fostului concubin: „Când eu am fotografiat mașina, sora lui a deschis geamul, a început să scuipe și să înjure. M-am întors la poliție, am făcut plângere pentru hărțuire și împotriva fostului concubin, și împotriva surorii lui, și împotriva tatălui lui.” A mers la poliție, a depus plângere, iar polițiștii au emis un ordin de restricție.

În secție a apărut și fostul partener.

„A întrebat polițiștii ce se întâmplă acolo, de ce stau eu de dimineață acolo, și au spus cheamă-ți și frate și tatăl și sora, pentru că s-a cerut ordin de protecție împotriva voastră. Cum așa să se ceară? Așa că vrea ea? Ia să îmi emiteți și mie un ordin de protecție(n.red. ar fi spus bărbatul)”, a mai povestit femeia.

Citește și: Miruna a murit fulgerător, la doar 19 ani. Tânăra era studentă la medicină și învăța din greu: „Avea foarte multe lucruri bune de făcut în această lume”

Polițiștii au decis că și bărbatul este într-un risc iminent, așa că au emis un ordin de protecție față de fosta parteneră. În plus: „Ambele persoane vătămate au declarat că sunt de acord cu purtarea sistemelor de monitorizare electronică, motiv pentru care, conform prevederilor legale, s-a procedat la montarea acestora”,

a declarat Olimpia Ceară, IPJ Constanța.

Acum amândoi sunt monitorizați. Bărbatul se apără și spune că tot ce face e pentru copiii săi, pe care încearcă să îi protejeze de mama care, în unele cazuri, ar fi fost violentă.

„Nu vrea să aducă copiii de niciun fel. Eu am încercat toate modalitățile posibile să iau fetele de la ea, acum avem o nouă executare”,

spune fostul concubin.

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.