Un incident șocant a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei. Rănit în amor, un bărbat trecut de prima tinerețe s-a răzbunat cu foc pe concubină și pe mama acesteia. Când a auzit că femeia vrea să îl părăsească chiar de Ziua Îndrăgostiților, individul parcă a turbat, povestesc vecinii. Le-a stropit cu o substanță inflamabilă și a aprins focul. Îngroziți, vecinii au fugit să le salveze. Între timp, agresorul și-a dat singur pedeapsă.

Și el a ajuns cu arsuri la spital. Alerta s-a dat puțin după ora 17 pe strada Eternității din Sectorul 5. Un apel la 112 anunța flăcări uriașe, care se ridicau dintr-o curte.

Citește și: Panică la un colegiu din Capitală! Un elev și-a băgat colegii în spital după ce a dat cu spray paralizant. Băiatul a primit soluția periculoasă chiar de la tatăl său

„Nu scăpa de el. O tot amenința încontinuu, că voia să se împace. Ea n-a mai vrut și a amenințat-o că îi dă foc, dar n-a crezut nimeni (...) A venit la poartă, a aruncat pe ea benzină, să-i dea foc. Ea s-a apărat”, a declarat o vecină, care era și prietenă cu victimele.

Bărbatul are șanse minime de supraviețuire 

Vecinii au fost primii care au intervenit. Pompierii și polițiștii s au deplasat de urgență la fața locului și au descoperit nenorocirea. Un bărbat de 60 de ani și-ar fi stropit concubina și pe mama ei cu benzină, apoi propriile haine și a aprins focul. Vecinii povestesc că totul s-ar fi întâmplat din gelozie. Bărbatul ar fi văzut negru în fața ochilor atunci când a primit vestea că va fi părăsit.

„A zis, practic, că o să dea foc. Avem filmări în care a spus că o să îi dea foc. Noi i-am spus ca prieteni că e posibil, dar nu a crezut nimeni. A venit direct pregătit și i-a dat foc. Nu știu ce s-a întâmplat, că n-am fost aici, dar în schimb i-a dat foc ei și, practic, după aia și a dat el foc singur”,

a mai dezvăluit o altă vecină.

Atât femeile, cât și agresorul au fost preluați de urgență de medici și transportați la spital. Agresorul, cel care ar fi provocat incendiul, are arsuri pe 90% din corp. Este intubat, iar șansele lui de supraviețuire sunt minime. Concubina acestuia a scăpat mai ușor, însă și aceasta are nevoie de îngrijiri medicale, pentru că s-a ales cu arsuri la nivelul mâinilor.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz. Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București împreună cu serviciul omoruri din Poliția Capitalei.