Furtuna Monica a făcut ravagii în Franța. Șapte persoane, printre care și doi copii, sunt date dispărute în urma inundațiilor. Ministerul Român de Externe a emis și o atenționare de călătorie, în contextul în care este în vigoare un cod portocaliu de ploi și inundații în sudul Franței.

Franța este măturată de inundații după ce puternica furtună Monica a adus ploi abundente. Șuvoaiele de apă s-au revărsat cu putere iar sudul teritoriului este în alertă.

După un episod violent de ploi, șapte persoane au fost date dispărute, printre care și doi copii. Într-un departament grav afectat de inundații, un tată și cei doi copii ai săi au fost luați de forța apei, în timp ce încercau să treacă cu mașina un pod deasupra unui râu. Forțe impresionante au fost mobilizate pentru a-i căuta pe cei dispăruți. Mai multe mașini au fost înghițite de șuvoaie.

Citește și: Inundațiile au făcut prăpăd în Grecia. Ministerul de Externe a emis o alertă de călătorie pentru anumite regiuni

Ministerul Român de Externe a emis o atenționare de călătorie. Zece departamente din sudul Franței se confruntă cu un cod portocaliu de ploi și inundații, în timp ce alte 44 sunt sub avertizare de cod galben. Vremea extremă a lovit și Italia.

Aici, ploile torențiale și ninsorile din nord au făcut mai multe drumuri impracticabile, iar în zonele muntoase au fost și alunecări de teren.