Chiar dacă este primăvară, iarna lovește cu forță în vestul Europei. După 24 de ore de ninsori, stratul de zăpadă măsoară aproape un metru în sud-estul Franței, iar în Italia 6.000 de turiști sunt izolați de troiene. Valul de aer mediteranean a adus la Nisa o tornadă devastatoare. Natura s-a dezlănțuit pe Coasta de Azur, un front mediteranean neobișnuit de violentă a adus vijelii extreme. În stațiunea Antibes de pe malul Mării Mediterene, nici măcar copacii bătrâni nu au rezistat în fața unei tornade.

Imaginile de la fața locului sunt impresionante.

Citește și: Când revin ninsorile în România? Anunțul făcut de meteorologii AccuWeather pentru luna martie

La Nisa, vântul puternic a fost însoțit de ploi torențiale. Autoritățile au emis alerte portocalii de pericol. Intemperiile au prăbușit un zid peste șosea și mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini peste mormintele dintr-un cimitir.

Vremea rea a făcut și primele victime! Un om a murit în Monaco 

În Cannes, parcurile au rămas închise până când nu au fost verificați toți copacii din cauza riscului de cădere. La sud de Monaco, pe Autostrada 8, din cauza acvaplanării, două accidente s-au produs succesiv. Un om a murit și alți șase au fost grav răniți. Sud-estul Franței a fost cotropit în schimb de ninsori.

Primăvara a adus zăpezi cum nu s-a pomenit astă iarnă. Traficul a fost un coșmar pentru șoferi. Numeroase drumuri, dar și căi ferate au fost închise de troiene în Alpi, iar riscul de avalanșă a crescut simțitor.

Citește și: VIDEO- Când vine primăvara? Prognoza meteo actualizată

În 24 de ore au căzut 80 de centimetri de zăpadă. Peste 6.000

de turiști și localnicii au fost prinși în regiunea Valea Aosta, în nordul Italiei din cauza ninsorilor abundente și a unei avalanșe. Autostrada a fost blocată, iar tunelul rutier din Valea Aosta, care duce în regiune, este înzăpezit. În nordul țării, vremea rea a adus ploi intense, urmate de inundații.