Salvare la limită în Marea Britanie. Un bărbat a fost scos dintr-o mașină aproape acoperită de ape de un cuplu, în timp ce pompierii și poliția stăteau și priveau. Oricât de revoltător ar suna, există o explicație oficială pentru atitudinea lor. 

Pompierii erau pe mal, însă nu au intervenit. Iată de ce

Un instructor auto este salvat din mașina scufundată în apă de un cuplu.

Deși erau chiar lângă, pompierii nu au intervenit pentru că regulamentele le interzic să o facă în ape care sunt doar până la nivelul taliei, așa că au stat pe margine în timp ce omul era scos la mal de alții. Salvatorii au spus că li s-a părut că omul chiar se îneca și acum este în stare de șoc. Situații critice precum aceasta, petrecută în Essex, cu mașini blocate între ape, s-au înregistrat după zile de ploi torențiale în Marea Britanie.

Autoritățile au emis peste 200 de alerte de inundații, atât în Anglia, cât și în Țara Galilor. Aversele cu găleata au adus inundații și in Somerset. Proprietarul unui han turistic a filmat cum apa i-a distrus afacerea. În interior, mesele și scaunele erau scufundate în jumătate de metru de apă.

Puternic lovite de torente au fost și câmpurile fermierilor din West Midlands. Imaginile aeriene au surprins amploarea dezastrului.

Și chiar dacă luni temperaturile au atins și 18 grade, serviciul meteo britanic, Met Office, a emis cod galben de noi ploi în sud-vestul Angliei și a avertizat că sunt așteptate alte inundații.