Furtuna Gerrit a lovit cu putere Regatul Unit. Peste 100 de case au fost distruse de vântul care a bătut cu forța unui uragan. În Scoția a nins, iar transporturile au fost afectate. Sute de șoferi au rămas înzăpeziți pe autostradă, iar piloții au adus cu greu aeronavele la sol. 

Citește și: Furtună ucigașă în Australia! Nouă persoane au murit, printre care se numără și un copil de doar nouă ani

Pasagerii unei curse care venea din Statele Unite au fost zguduiți bine la aterizarea în Marea Britanie. Rafalele de vânt au dezechilibrat aeronava chiar în momentul în care urma să atingă solul. Meteorologii spun că viteza vântului a atins aproape 140 de kilometri pe oră. Peste 100 de case au fost afectate de furtuna Gerrit, iar autoritățile au evacuat zonele aflate în pericol. Martorii spun că în doar 15-20 de secunde, vântul a suflat cu atât de mare putere încât a scos arbori din rădăcini și a aruncat peste mașinile parcate.

Punctul maxim al furtunii Gerrit fost înregistrat miercuri seară. Tot atunci, mai multe râuri au ieșit din matcă și au inundat zonele locuite.

Pe autostrada nouă din Scoția, sute de șoferi au rămas împotmoliți în zăpadă. În zonele de coastă, valurile erau uriașe. Regiuni din Scoția și Anglia au rămas fără curent electric în urma dezastrului. Specialiștii britanici verifică informațiile potrivit cărora o tornadă ar fi provocat pagubele imense.

Ploile aduse de furtuna Gerrit au ajuns la jumătate din cantitate înregistrată în mod normal în toată luna decembrie.